Colombia - El Dorado

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

El Dorado - en mytologisk utopi om guld och rikedomar. Det är kanske inte den bilden som etsat sig fast gällande Colombia, men vi vågar lova att det vi bjuder utöver det vanliga. Vår resa tar dig till två olika utlöpare av Anderna, ökenområdet Tatacoa, den prunkande grönskan i Kaffetriangeln och avrundar vid Karibiska havet. På Guldmuseet i Bogota och dagarna i San Agustín, med Sydamerikas största koncentration av religiösa och megalitiska skulpturer, får vi en koppling till Colombias tidiga historia. I Kaffetriangeln rör vi oss till färgsprakande småstäder som skapades av inflyttade basker på 1800-talet och njuter av vacker natur och spännande möten. Fina karibiska stränder, god mat och en inblick i Colombias rika flora och fauna får vi på en ekolodge i naturreservatet Sanguaré. Cartagenas koloniala kvarter och pittoreska gränder välkomnar med karibiska rytmer och ett härligt folkliv och det blir här vi sätter punkt för resan. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Till Bogota
 2. Dag 2 Bogota
 3. Dag 3 Tatacoa
 4. Dag 4 San Agustín
 5. Dag 5 San Agustín
 6. Dag 6 Popayán
 7. Dag 7 Popayán
 8. Dag 8 Salento, Kaffetriangeln
 9. Dag 9 Cocoradalen, Salento
 10. Dag 10 Kaffefinca, Salento
 11. Dag 11 Sanguaré
 12. Dag 12 Sanguaré
 13. Dag 13 Sanguaré
 14. Dag 14 Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16-17 Cartagena och hemresa
Datum:
Resans pris: 48 900 kr
Enkelrumstillägg (ej San Guaré): 3 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Inrikesflyg Armenia till Tolu samt tillhörande flygskatter.
 • Alla transporter och lokaltransport (förutom vid egna utflykter).
 • Del i dubbelrum (går ej att få i San Guaré). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) .
 • Frukost alla dagar, helpension under vistelsen i naturparken Sanguaré och två andra måltider.
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Guldmuséet i Bogotá, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, Cerro la Popa i Cartagena, naturskyddsområdet Sanguaré och naturområdet Valle de Cocora.   
 • Dricks till lokala guider och chaufförer.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Toppenresa! Variationen mellan vistelse i städer, lantmiljö och paradiset. Och så denne fantastiske Fredrik som reseledare! Helt otrolig! Alltid tillmötesgående, kunnig i språket och kulturen och mån om att samtliga resenärer skulle få sitt. Och så det vänliga colombianska folket! Och alla fruktjuicer på för oss okända frukter förstås. Lärt mig otroligt mycket om Colombia. Vet inte vad som skulle kunna göra denna resa bättre. Rekommenderar den med varmt hjärta till vänner och bekanta.
  Ann-Katrin Jacobson,
 • Det bästa med resan var att det var en liten grupp, en mycket kompetent färdledare och att även resa "vid sidan" av de stora turiststråken.
  Rudi o Lisbeth Hedenus,

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se