Colombia - El Dorado

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Vår soliga resa tar dig till de sköna och evigt gröna andinska sluttningarna där kaffeplantor, guavaträd och avocadobuskar samsas om utrymmet. I Kaffetriangeln är det lätt att bli hänförd av naturens skönhet, och människornas gästfrihet. Resan har en stor geografisk spännvidd med ökenområdet Tatacoa och besöket i San Agustín, med  Sydamerikas största koncentration av religiösa och megalitiska skulpturer. Resan går längre söderut, till den vackra staden Popayán med unika kulinariska traditioner och en spännande etnisk mångfald. Cartagenas koloniala kvarter och pittoreska gränder välkomnar med karibiska rytmer och ett härligt folkliv innan vi når lugnet, den goda maten och fina stränder på en ekolodge i naturreservatet Sanguaré. Res med oss till Colombia och du får upptäcka någonting helt annat än den gängse mediabilden, ett land där säkerheten förbättrats avsevärt de senaste 15 åren och många intressanta sociala projekt vuxit fram.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Till Bogota
 2. Dag 2 Bogota
 3. Dag 3 Tatacoa
 4. Dag 4 San Agustín
 5. Dag 5 San Agustín
 6. Dag 6 Popayán
 7. Dag 7 Popayán
 8. Dag 8 Cali
 9. Dag 9 Kaffetriangeln
 10. Dag 10 Kaffetriangeln
 11. Dag 11 Cartagena
 12. Dag 12 Cartagena
 13. Dag 13 Palenque och Sanguaré
 14. Dag 14 Sanguaré
 15. Dag 15 Sanguaré
 16. Dag 16 Sanguaré och hemresa
 17. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk färdledning.
 • Inrikesflyg Pereira eller Armenia till Cartagena samt tillhörande flygskatter
 • Alla transporter och lokaltransport (förutom vid egna utflykter)
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, helpension under vistelsen i naturparken Sanguaré och 2 andra måltider
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Guldmuséet i Bogotá, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, Cerro la Popa i Cartagena, naturskyddsområdet Sanguaré och naturområdet Valle de Cocora.   
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Toppenresa! Variationen mellan vistelse i städer, lantmiljö och paradiset. Och så denne fantastiske Fredrik som reseledare! Helt otrolig! Alltid tillmötesgående, kunnig i språket och kulturen och mån om att samtliga resenärer skulle få sitt. Och så det vänliga colombianska folket! Och alla fruktjuicer på för oss okända frukter förstås. Lärt mig otroligt mycket om Colombia. Vet inte vad som skulle kunna göra denna resa bättre. Rekommenderar den med varmt hjärta till vänner och bekanta.
  Ann-Katrin Jacobson,
 • Det bästa med resan var att det var en liten grupp, en mycket kompetent färdledare och att även resa "vid sidan" av de stora turiststråken.
  Rudi o Lisbeth Hedenus,

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se