Colombia - El Dorado

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

El Dorado - en mytologisk utopi om guld och rikedomar. Det är kanske inte den bilden som etsat sig fast gällande Colombia, men vi vågar lova att det vi erbjuder är utöver det vanliga. Vår resa tar dig till två olika utlöpare av Anderna, det fascinerande ökenområdet Tatacoa, den frodiga grönskan i Kaffetriangeln och avslutar vid Karibiska havet. På Guldmuseet i Bogotá och under vårt besök i San Agustín, med Sydamerikas största koncentration av religiösa och megalitiska skulpturer, får vi en djupare förståelse för Colombias tidiga historia. I Kaffetriangeln besöker vi färgsprakande småstäder som grundades av inflyttade basker på 1800-talet och njuter av den vackra naturen och spännande möten. Vid en ekolodge i nationalparken Tayrona väntar fina karibiska stränder, god mat och en djupdykning i Colombias rika flora och fauna. I Cartagenas koloniala kvarter och pittoreska gränder välkomnas vi av karibiska rytmer och en livlig atmosfär, vilket blir den perfekta avslutningen på vår resa.


Resfakta och pris

  1. Dag 1 Till Bogota
  2. Dag 2 Bogota
  3. Dag 3 Tatacoa
  4. Dag 4 San Agustín
  5. Dag 5 San Agustín
  6. Dag 6 Popayán
  7. Dag 7 Popayán
  8. Dag 8 Salento, Kaffetriangeln
  9. Dag 9 Cocoradalen, Salento
  10. Dag 10 Kakaogård, Salento
  11. Dag 11 Tayrona
  12. Dag 12 Tayrona
  13. Dag 13 La Cienaga Grande de Santa Marta
  14. Dag 14 Cartagena
  15. Dag 15 Cartagena
  16. Dag 16-17 Cartagena och hemresa
Datum:
Resans pris: 53 800 kr
Enkelrumstillägg : 5 700 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

  • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
  • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
  • Svensk färdledning.
  • Inrikesflyg samt tillhörande flygskatter.
  • Alla transporter (förutom vid egna utflykter).
  • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) .
  • Halvpension under hela resan.
  • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Guldmuseet i Bogotá, Boteromuseet, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, naturreservatet Valle de Cocora, arkeologiska parken i San Augustín och nationalparken Tayrona.
  • Dricks till lokala guider och chaufförer.

Vad ingår inte i resans pris?

  • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

  • Toppenresa! Variationen mellan vistelse i städer, lantmiljö och paradiset. Och så denne fantastiske Fredrik som reseledare! Helt otrolig! Alltid tillmötesgående, kunnig i språket och kulturen och mån om att samtliga resenärer skulle få sitt. Och så det vänliga colombianska folket! Och alla fruktjuicer på för oss okända frukter förstås. Lärt mig otroligt mycket om Colombia. Vet inte vad som skulle kunna göra denna resa bättre. Rekommenderar den med varmt hjärta till vänner och bekanta.
    Ann-Katrin Jacobson,
  • Det bästa med resan var att det var en liten grupp, en mycket kompetent färdledare och att även resa "vid sidan" av de stora turiststråken.
    Rudi o Lisbeth Hedenus,