Naturresa till Colombia

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Colombia är ett av världens rikaste länder när det gäller fåglar, djurliv och växtlighet. Under drygt två veckor kommer vi att utforska landets otroliga mångfald. Resan tar oss från de karga andinska höglandsområdena och de vidsträckta och djurrika slätterna i öster till de tropiska skogarna vid Karibiska kusten. I det låglänta savannområdet Los Llanos lever vi cowboyliv och spanar efter jaguarer och anakondor i detta gröna hav av skogar, stäpper, floder och sjöar. I naturreservatet El Dorado bor vi på en av världens främsta platser för fågelskådning. I Tayronas nationalpark njuter vi av unikt djurliv och några av världens mest spektakulära stränder. Resan börjar i Bogotá och avslutas i vackra Cartagena. Natur, djur och fåglar står i fokus under hela resan som leds av en erfaren biolog. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Ankomst till Bogotá
 2. Dag 2 Montserrate och Bogotá
 3. Dag 3 Matarredonda
 4. Dag 4 Yopal - Los Llanos
 5. Dag 5 Los Llanos
 6. Dag 6 Los Llanos
 7. Dag 7 Los Llanos - Yopal
 8. Dag 8 El Dorado, Sierra Nevada
 9. Dag 9 Minca
 10. Dag 10 Bunkyany - Tayrona
 11. Dag 11 Tayronas Nationalpark
 12. Dag 12 La Ciénaga
 13. Dag 13 Cartagena
 14. Dag 14 Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16 Ankomst till Sverige
Datum:
Resans pris: 59 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider i Bogota och Cartagena samt naturguider på Montserrate, i Matarredonda, Los Llanos, El Dorado, Bunkyany och Tayrona. 
 • Inrikesflyg, två sträckor med tillhörande flygskatter.
 • Alla transporter och lokaltransporter (förutom vid egna utflykter).
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
 • Frukost alla dagar, helpension under vistelsen i Los Llanos och El Dorado. Välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare en lunch. Totalt 6 luncher och 5 middagar. 
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet såsom Guldmuseet i Bogota, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, alla inträden i nationalparker och reservat såsom El Dorado naturreservat, Tayrona Nationalpark, Matarredonda, fågelskådarstigen på Montserrate m fl. Totalt sex stycken, samt båtutflykt till la Ciénaga.    
 • Dricks till lokala guider, chaufförer och vid restaurangbesök som ingår i programmet.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.