Naturresa till Colombia

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Colombia har 1900 olika fågelarter, mest i världen, och är världens näst mest artrika generellt vad gäller flora och fauna. Under drygt två veckors tid ska vi se Colombias enorma mångfald från det karga andinska höglandsområdet, de prunkande gröna kullarna i Kaffetriangeln till tropiska skogsområden i Karibien. I El Dorados naturreservat bor vi på en av världens främsta platser för fågelskådning, i Tayronas nationalpark njuter vi av ett unikt djurliv och några av världens främsta stränder och vid det låglänta savannområdet Los Llanos lever vi cowboyliv och spanar efter jaguar och anakonda i detta gröna hav av skogar, stäpper, floder och sjöar. Resan börjar i Bogota och avslutas i vackra Cartagena. Natur, djur och fåglar står i fokus under hela resan som leds av en erfaren biolog. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogotá
 2. Dag 2 Bogotá
 3. Dag 3 Yopal - Los Llanos
 4. Dag 4 Los Llanos
 5. Dag 5 Los Llanos
 6. Dag 6 Los Llanos - Kaffetriangeln
 7. Dag 7 Södra Kaffetriangeln, Salento
 8. Dag 8 Los Nevados och Manizales
 9. Dag 9 Caldas och Manizales
 10. Dag 10 Kaffeodling och Tayronas Nationalpark
 11. Dag 11 Tayronas Nationalpark
 12. Dag 12 El Dorado, Sierra Nevada
 13. Dag 13 El Dorado till Cartagena
 14. Dag 14 Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 55 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider i Bogota och Cocoradalen samt naturguider i Los Llanos, El Dorado, Tayrona, Rio Blanco och Los Nevados
 • Inrikesflyg, tre sträckor och tillhörande flygskatter
 • Alla transporter och lokaltransport (förutom vid egna utflykter)
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, helpension de fyra dagarna vi bor I El Dorados naturreservat samt i Los Llanos. Välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare en lunch. Totalt 6 luncher och 5 middagar. 
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Guldmuseet i Bogota, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, alla inträden i nationalparker och reservat såsom El Dorado naturreservat, Tayrona Nationalpark, Rio Blanco naturreservat m fl. Totalt fem stycken.    
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Isak Isaksson

  Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se