Naturresa till Colombia

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Colombia är efter Brasilien världens mest artrika land gällande flora och fauna. Landet stoltserar med att ha flest antal fågelarter, ca 1900! På vår resa besöker vi tropiska skogsområden och mangroveskogar i Karibien, andinska bergsskogar, odlingsområden och höga berg. Avrundar gör vi med en riktig höjdpunkt, Los Llanos, ett låglandsområde öster om Anderna där cowboys tar hand om boskap och odlingar.  I detta gröna hav utforskar vi skogar, stäpper, floder och sjöar. Natur, djur och fåglar står i fokus under hela resan som leds av erfarne färdledaren och biologen Anders Elmfors. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Cartagena
 2. Dag 2 Cartagena
 3. Dag 3 Minca
 4. Dag 4 Minca/ El Dorado
 5. Dag 5 Tayrona
 6. Dag 6 Karibien och södra Kaffetriangeln
 7. Dag 7 Södra Kaffetriangeln
 8. Dag 8 Santuario de Fauna y Flora Otún Quimbaya
 9. Dag 9 Caldas
 10. Dag 10 Caldas och Yopal
 11. Dag 11 Los Llanos
 12. Dag 12 Los Llanos
 13. Dag 13 Los Llanos
 14. Dag 14 Los Llanos
 15. Dag 15 Bogota och hemresa
 16. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 37 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk färdledning.
 • Inrikesflyg, tre sträckor och tillhörande flygskatter
 • Alla transporter och lokaltransport (förutom vid egna utflykter)
 • Del i dubbelrum. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, 6 luncher och 5 middagar.
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, alla inträden i nationalparker och reservat (6 till antalet).   
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se