Naturresa till Colombia

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Colombia är efter Brasilien världens mest artrika land gällande flora och fauna. Landet stoltserar med att ha flest antal fågelarter, ca 1900! På vår resa besöker vi tropiska skogsområden och mangroveskogar i Karibien, andinska bergsskogar, odlingsområden och höga berg. Dessutom besöker vi låglandsområdet Los LLanos där cowboys tar hand om boskap och odlingar som de alltid har gjort. Los Llanos är en av resans höjdpunkter och i detta gröna hav utforskar vi skogar, stäpper, floder och sjöar. Natur, djur och fåglar står i fokus under hela resan som leds av en erfaren biolog. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogotá
 2. Dag 2 Bogotá
 3. Dag 3 Yopal - Los Llanos
 4. Dag 4 Los Llanos
 5. Dag 5 Los Llanos
 6. Dag 6 Los Llanos - Kaffetriangeln
 7. Dag 7 Södra Kaffetriangeln
 8. Dag 8 Caldas
 9. Dag 9 Caldas
 10. Dag 10 Santa Marta
 11. Dag 11 Santa Marta
 12. Dag 12 Tayrona
 13. Dag 13 Santa Marta - Cartagena
 14. Dag 14 Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk färdledning.
 • Inrikesflyg, tre sträckor och tillhörande flygskatter
 • Alla transporter och lokaltransport (förutom vid egna utflykter)
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, 6 luncher och 5 middagar.
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, alla inträden i nationalparker och reservat (6 till antalet).   
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

 • Isak Isaksson

  Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen. 

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se