Colombia och Panama

Länder som besöks

Typ av resa

Colombia har på kort tid blivit den nya stjärnan på den latinamerikanska resehimlen. Kulmen på en lång rad sociala förbättringar kom när President Santos belönades med Nobels fredspris 2016. Vår resa tar avstamp i Bogotá där vi tar del av landets rika kulturutbud innan vi färdas norrut genom vacker natur längs Andernas östra utlöpare. Vi besöker fina byar, stannar till på kaffeplantage, njuter av sjön Guatavita där myten om El Dorado föddes samt ser den spektakulära Chicamocharavinen.

Vi reser genom flera klimatzoner till låglandet längs Karibiska kusten. Här stannar vi i såväl Gabriel Garcia Marquez hemby Aracataca som färgstarka Cartagena. I Tayrona njuter vi av tropisk regnskog och fina stränder. Vi avrundar resan i Panama. Här ser vi Panama Citys både moderna och gamla stadsdelar, samt besöker naturligtvis den världsberömda kanalen. Vi hinner även med en dag hos embaráfolket, exkursion i regnskogen och ett dopp i Stilla havet.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogota
 2. Dag 2 Bogota
 3. Dag 3 Guatavita och Villa de Leyva
 4. Dag 4 Barichara
 5. Dag 5 Barichara
 6. Dag 6 Kaffedistriktet i Santander och Bucaramanga
 7. Dag 7 Aguachica
 8. Dag 8 Santa Marta
 9. Dag 9 Santa Marta och Tayrona
 10. Dag 10 Santa Marta
 11. Dag 11 Barranquilla och Cartagena
 12. Dag 12 Cartagena
 13. Dag 13 Cartagena och Palenque
 14. Dag 14 Panama City
 15. Dag 15 Panamakanalen och Portobelo
 16. Dag 16 Chagres nationalpark
 17. Dag 17-18 Gamboa och hemresa
Resans pris: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Alla transporter med buss och båt enligt programmet samt transfer.
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Halvpension: frukost varje dag samt en lunch eller middag per dag (i genomsnitt).
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Guldmuséet och Boteros konstmuseum i Bogotá, Laguna Guatavita, natioalparken Chicamocha (inkl. linbanefärd), nationalparken Tayrona, Karibiska museet i Barranquilla, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, Museo del Canal i Panama, nationalparken Chagres och slussen Agua Clara i Panama.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. Dricks till städningspersonal och ev. väskbärare ingår ej.

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se