Patagonien och Påskön

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Denna resa bjuder på osedvanligt stora och varierade upplevelser. På Valdeshalvön möter vi pingviner, sjöelefanter, sydkapare och späckhuggare. I norra Patagonien färdas vi med båt över flera sjöar i ett spektakulärt sjö-och vulkanlandskap. Vi avslutar resan på världens mest mytomspunna ö, Påskön. Här gör vi strövtåg bland de enorma stenfigurerna. Resan går också till Buenos Aires och hamnstaden Valparaiso.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Argentina
 2. Dag 2 Buenos Aires
 3. Dag 3 Buenos Aires
 4. Dag 4 Buenos Aires eller utflykt till Uruguay
 5. Dag 5 Valdéshalvön
 6. Dag 6 Valdéshalvön
 7. Dag 7 Esquel
 8. Dag 8 Bariloche
 9. Dag 9 Bariloche
 10. Dag 10 Bariloche till Puerto Varas
 11. Dag 11 Puerto Varas
 12. Dag 12 Santiago
 13. Dag 13 Valparaiso och Santiago
 14. Dag 14 Påskön
 15. Dag 15-16 Påskön
 16. Dag 17 Påskön och Santiago
 17. Dag 18-19 Hemresa
Datum:
Pris: 67 900 kr
Enkelrumstillägg: 9 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här. 
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • 4 flygbiljetter inom Sydamerika
 • Frukost och en lunch/middag per dag (halvpension).
 • Alla transporter med buss och båt enligt programmet samt transfer.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla utflykter enligt reseprogrammet.
 • Nationalparksinträden som ingår: Påskön, Nahuel Huapi National Park, Bariloche, Península Valdés, Punta Tombo.
 • Övriga inträden och speciella utflykter (inte alla beskrivs här): Besök på tangoshow, Museo Egidio Feruglio, valnavigationsbiljett (Valdéshalvön), Liftstolar vid berget Campanario nära Bariloche, den spektakulära resan över Anderna, La Sebastiana i Valparaiso, diverse museum och inträden som inte nämns här.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och karta.
 • Dricks till chaufförer, lokalguider och till de måltider som ingår i resan (se ovan).

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Argentina.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Chile.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Resan innehöll verkligen allt! Natur, kultur, historia - allt från urgammal till nutid, sociala aspekter, mat, dryck... allt! Upplevelserna var så många att jag fortfarande inte tagit till mig allt jag upplevt
  Ulla Morling-Uppsäll
 • Påskön var helt överlägsen. Upplevelserna på denna underbara ö långt ute i Stilla havet översteg vida våra högt ställda förväntningar. Den lokala guiden, fantastiska Sabina var en oerhört kompetent och intressant människa som under vår vistelse tog mycket bra hand om oss. Avskedsmiddagen på familjens restaurang på kanten av Stillahavet är en kväll vi kommer att minnas länge. För övrigt var variationen i programmet med omväxling mellan storstad, natur och kultur utmärkt.
  Örjan Larsson och Liselotte Gjörup
 • Påskön, förstås. Jättebra guide. Behåll henne! Den spektakulära resan över Anderna var också fantastisk. När vi hade egen tid åt vi fantastiskt god mat. Guiden i Bariloche var också toppen. Behåll honom!! . Vi var glada över egen tid i Buenos Aires och kunde besöka Malba-muséet när övriga besökte Uruguay. Henrik Lindskoug löste det mesta på ett bra och trevligt sätt.
  Märta-Lena Alin

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare som började resa i Latinamerika 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria. Tio böcker från kontinenten har han skrivit. Föreläser i Sverige från Ystad i söder till Övertorneå i norr. Naturen, möten med människor och all form av kultur är intresserar mest och finns det tåg, åker han tåg.  

 • Henrik Lindskoug

  Henrik har bott i Argentina sedan 2004 och gjort många resor i stora delar av Sydamerika. Han är arkeolog och museivetare och har jobbat i olika svenska och argentinska projekt sedan 2001 i de argentinska Anderna. Han har doktorerat i antropologi vid nationella universitetet i Córdoba 2013 där han även undervisar i arkeologi och natur.

   

   

 • Lars Palmgren

  Lars var Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Tjänstledig för studier

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se