Välkommen till Världens Resor

Bo i egen stuga med glastak, en av många höjdpunkter! Norrsken i Nordkalotten

Blogg & Restips

 • Ostindiefararen Götheborg - följ med som passagerare!

  1995 påbörjades bygget av ett av vår tids mest spännande historieprojekt. En hyllning till vår maritima historia, men även ett skapande av ny seglingshistoria: Ostindiefararen Götheborg. Som sin jungfrufärd, tog hon sig an den stora Kinexpeditionen 2005-2006. Expeditionen blev en succé! Med sin skönhet och unicitet väckte hon stor uppmärksamhet var än i världen hon lade till. Vi har goda nyheter, nu är det dags igen! I april 2022 sätter hon återigen segel och vi kommer att kunna erbjuda en unik möjlighet för ett fåtal resenärer att följa med. Du kan redan nu anmäla ditt intresse!

 • Jörgen på strövtåg genom Grekland

  I helgen kom jag hem från en dryg veckas resa i Grekland. Det var underbart att vara på resande fot igen och få andas en annan luft med nya dofter och nya synintryck. Så vackert och så trevligt! Syftet med resan var att gå de sträckor vi har med på vår resa Grekiska strövtåg från Homeros till Leonard Cohen. Mikael Karlmark som ska vara färdledare på flera av avgångarna följde med på vår resa genom Grekland från Aten till Ithaka via Hydra, Mykene och Delphi.

Till bloggen

Information & Föreläsningar

 • Ostindienfararen intresseanmälan

  I april 2022 kastar Ostindiefararen Götheborg loss för sin nästa äventyrsresa till Kina. Vi har fått förtroendet att arrangera exklusiva resor för sex passagerare på utvalda delsträckor. Exakt seglingsschema är ännu inte klart, men du kan redan idag skriva upp dig på vår intresselista. Det kommer sedan vara ni, som står på denna lista, som får information först av alla när det är dags att lansera resorna. Kanske är det inget för dig, men någon i din närhet som är intresserad av denna unika möjlighet? Tipsa gärna!  I slutet av sommaren, början av hösten räknar vi med att de första programmen ska vara klara.

 • Vår i Japan med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Elin Ishihara berättar om resan till Japan i samarbete med Dagens Nyheter. Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! 

 • Taiwan - digital presentation

  Lyssna på Jörgen Fredriksson när han presenterar vår fina rundresa Den vackra ön - Taiwan. Klicka dig vidare här till videopresentationen.

 • Verket, Bruket, Konsten - digital presentation

  Jörgen Fredriksson tar dig med på en spännande resa i Sverige med fokus på konst i gamla industrimiljöer. Resan går i juni och september. Klicka dig vidare här till videopresentationen. 

 • Inlandsbanan - digital presentation

  Här kan du höra färdledare och reseproducent Lars Arvidsson berätta om, och visa bilder från resan längs Inlandsbanan från Östersund till Kiruna. Klicka dig vidare här till videopresentationen.

 • Boka resa under Corona - vad gäller?

  Just nu reser vi inom Europa. Många länder har öppnat upp och från 1 juli går det att resa med Covidpass till de flesta länder inom EU och Schengenområdet. Vi informerar dig som skall resa vilka inreseregler som gäller just din resa. UD avråder från resor till många länder utanför Europa fram till 15 oktober. Klicka dig vidare och läs mer om vad som gäller under pandemin. Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna kring resevillkor, försäkringar mm.  

Visa alla föreläsningar

Världens Resor i korthet

 • 2253 resenärer 2019
 • 124 resor
 • 113 länder
 • 90 färdledare

Vi fortsätter att upptäcka världen och gör det på vårt eget vis. Ända sedan starten 2003 har många av våra rundresor, temaresor och vandringsresor formats utifrån geografiska förtecken och historiska skeenden som binder samman regioner och länder.

Så här vill vi resa med dig