Sydamerika - resa över Anderna

Länder som besöks

Typ av resa

24 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En storslagen resa från Atlanten i väst till Stilla havet i öst. Med tåg och buss färdas vi genom spektakulära landskap över Anderna från Argentina, genom Bolivia till Peru. I Buenos Aires blir vi guidade genom olika stadsdelar, var och en med sin specifika historia. Under en båttur upptäcker vi även livet på öarna i Tigredeltat i floden Paranas mynning.

Med bekväm nattbuss lämnar vi kusten och när solen går upp utanför fönstret i nordvästra Argentina möter det bördiga slättlandet bergskedjan Anderna. Här utforskar vi en spännande region som tillhörde inkariket innan spanjorerna kom. Vi lär om den viktiga handeln med silver, om sockerrörsodling och vin samt om landets självständighet som växte fram här.

Utanför staden Salta kliver vi på Tren de las Nubes, tåget till molnen, för en spektakulär tågresa. Vi korsar gränsen till Bolivia och reser till den enorma saltöknen Uyuni. När det har regnat möts himmel och jord i en häftig spegeleffekt och landskapet omkring oss upplevs som utomjordiskt. Aldrig har en stjärnhimmel känts så nära som här. Bolivias huvudstad La Paz är en mix av det moderna och det traditionella som vi får ta del av när vi går på marknader och tar linbanan upp till El Alto. Resan avrundas i Peru, först med "världens vackraste tågresa" från Titicacasjön till inkarikets huvudstad Cusco och sedan vidare också med tåg till ruinstaden Machu Picchu, dold och bortglömd bland bergen under flera hundra år. Ett värdigt avslut på en stor resa.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa - Buenos Aires
 2. Dag 2 Buenos Aires
 3. Dag 3 Tigre deltat
 4. Dag 4 Buenos Aires - Tucoman
 5. Dag 5 Tucoman
 6. Dag 6 Cafayate
 7. Dag 7 Salta
 8. Dag 8 Tåg bland molnen - Purmamarca
 9. Dag 9 Purmamarca
 10. Dag 10 Villazon - Bolivia
 11. Dag 11 Villazon - Uyuni
 12. Dag 12 Uyuni
 13. Dag 13 Uyuni
 14. Dag 14 La Paz
 15. Dag 15 La Paz
 16. Dag 16 Puno - Peru
 17. Dag 17 Titicacasjön
 18. Dag 18 Cusco
 19. Dag 19 Cusco
 20. Dag 20 Heliga dalen
 21. Dag 21 Machu Picchu - Cusco
 22. Dag 22 Cusco
 23. Dag 23-24 Lima - Hemkomst
Datum:
Resans pris: 87 500 kr
Enkelrumstillägg: 10 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter enligt programmet med buss, båt och tåg
 • Nattbuss Buenos Aires-Tucoman
 • Flyg Cusco till Lima
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Daglig frukost samt 12 luncher och 3 middagar
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Båtutflykt Tigre, Menhires arkeologiska reservat, Quiles ruinerna, vinprovning i Cafayate, nationalparksavgifter, inträde tågmuseum Uyuni, linbana i La Paz, Titicacasjön, Maras och Moray, Machu Picchu, inträde Larco Herrera museet. 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation
 • Dricks till chaufförer, guider, och för de måltider som ingår 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck och måltider som ej nämns

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Joakim Söder

  På resande fot sedan 2005. Joakim har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea samt Kamerun och på senare tid jobbat som frilansande reseledare i Latinamerika. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
24 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se