Höstlov med safari i Kenya

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Safari i Kenya för hela familjen från Nairobis giraffcenter via Amboseli vid Kilimanjaros fot och nationalparken Tsavo, hela vägen till Mombasas vita stränder. En resa för dig med barn eller barnbarn där vi letar efter såväl de fem stora som de fem små. På Amboselis savann härskar elefanterna och i västra Tsavo spanar vi efter den skygga leoparden. I naturreservatet Taita Hills får vi också möjligheten att njuta en vacker solnedgång och åka på nattsafari, vilket ger oss möjlighet att se de mer nattaktiva djuren. Med fantastiska safarierfarenheter landar vi till slut på tropiska Mombasakusten för bad i Indiska oceanen, eller i poolerna. Världens Resors svensktalande färdledare gör veckan till en äventyrsresa för stora och små.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Nairobi med Karen
 3. Dag 3 Till Amboseli
 4. Dag 4 Heldagssafari
 5. Dag 5 Safari i Tsavo
 6. Dag 6 Taita Hills
 7. Dag 7 Till kusten
 8. Dag 8 Mombasa
 9. Dag 9 Hemresa
 10. Dag 10 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 47 000 kr
Pris för barn i ordinarie bädd, under 12 år**: 39 500 kr
Pris för barn i extrabädd, under 12 år*: 37 000 kr
Antal deltagare: 15-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Lokala engelskspråkiga chaufförer/guider
 • Del i dubbelrum. Barn i extrabädd.
 • Helpension under safaridagarna
 • All-inclusive på Mombasakustens resort (2 nätter)
 • Alla transfers
 • Besök på Giraffe Center i Nairobi
 • Safari i jeepar med höjbart tak, inklusive alla inträden och parkavgifter
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck under safaridagarna (vatten finns dock tillgängligt i jeeparna under safari - tag med egen vattenflaska att fylla på)
 • Visum, söks online (ca 500 kr)

Vad är en familjeresa?

 • En förutsättningen för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

 

* Pris för barn i extrabädd avser barn ej fyllda 12 år som delar rum med två vuxna, alternativt en vuxen och ett barn i ordinarie bädd.

**Pris för barn i ordinarie bädd avser barn ej fyllda 12 år som delar dubbelrum med en vuxen. 

Oavsett antal vuxna, barn och olika åldrar hjälper vi till för att hitta den bästa rumsfördelningen så att det ska passa just er, så hör gärna av er till oss med era önskemål! Möjlighet till rum med connecting door, det vill säga 2 rum direktlänkade med privat dörr finns - begränsat antal.  Nedre åldersgräns 6 år. Safariturer kan upplevas långa och i safaribilarna behöver man vara lågmäld för att inte störa de vilda djuren. Kontakta gärna oss om du har frågor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Kenya. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Tanja Selberg

  En gång var Gizenga Street i Stone Town, Zanzibar, ”hemma” för Tanja som bott både i Kenya och Tanzania. Förutom att vara reseledare är Tanja också licensierad yogalärare och har en examen i geovetenskap. Som auktoriserad Stockholmsguide arbetar hon gärna med små grupper till fots i staden men allra bäst trivs Tanja på den afrikanska savannen.

 • Lotta Bauer

  Efter 20 år i Kenya som safariguide har Lotta nyligen flyttat hem till Sverige och driver professionell hundträning på egen hundskola i Stockholm. Djur och natur är det som Lotta brinner för och jobbat med som guide i såväl Östafrika som Nordamerika.  Lotta har utbildat sig som ranger i Sydafrika och kommer få din safari i Afrika att bli både rolig och lärorik!

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se