Safari och möte med bergsgorillor 1

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Tröttheten efter vandringen är som bortblåst. Alla sinnen är på helspänn. För där, endast femton meter bort sitter han - flockens ledarhanne - silverryggen. Våra blickar möts och för ett ögonblick står tiden stilla. Mötet med bergsgorillorna i Bwindi blir säkert en av höjdpunkterna, men många fina safariupplevelser väntar på denna omfattande rundresa som tar dig till fem olika nationalparker. I Kibales skogar spårar vi schimpanser och i de större nationalparkerna breder savannen ut sig. Här lever djur som buffel, elefant, giraff, lejon, leopard, olika antiloparter och en mängd fågelarter. I Ishasha har lejonen för vana att klättra i träd, och med lite tur kan vi få se några av dem i skuggan uppe i en trädkrona. När vi åker båt på Vita Nilen trängs flodhästar och krokodiler vid strandbankerna.

På vår resa besöker vi även städer och byar, där personliga möten gör bilden av regionen mer komplett.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Kampala
 2. Dag 2 Kampala
 3. Dag 3 Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Falls
 4. Dag 4 Murchison Falls nationalpark
 5. Dag 5 Murchinson Falls nationalpark
 6. Dag 6 Hoima
 7. Dag 7 Kibale nationalpark
 8. Dag 8 Schimpanser i Kibale nationalpark
 9. Dag 9 Queen Elizabeth nationalpark
 10. Dag 10 Queen Elizabeth nationalpark
 11. Dag 11 Ishasha, Queen Elizabeth nationalpark
 12. Dag 12 Ishasha - Bwindi
 13. Dag 13 Bergsgorillor i Bwindi nationalpark
 14. Dag 14 Lake Mburu nationalpark
 15. Dag 15-16 Lake Mburo nationalpark - hemresa
Datum:
Resans pris: 64 900 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning
 • Engelsktalande naturguider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension alla dagar
 • Alla transporter och safari i 4x4 Land Cruisers med uppfällbart tak
 • Alla aktiviteter enligt resplanen 
 • Alla inträden till nationalparker
 • Gorillatillstånd
 • Schimpanstillstånd
 • Skriftlig information inklusive karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Dricks till guider/chaufförer
 • Visum till Uganda

Bra att veta

Den här resan har inslag som är fysiskt ansträngande. Vandringen för att se gorillor är på relativt hög höjd (cirka 1200–2600 meter över havet). Terrängen i Bwindi är kuperad och ojämn och vi går rakt in i djungeln för att hitta gorillorna. Det går inte att på förhand säga hur lång tid vi behöver gå för att hitta gorillafamiljen, det kan variera mellan cirka två till fem timmar. Terrängen i Kibale, där vi vandrar för att se schimpanser, är flackare och har inte lika tät växtlighet. Även här gäller att vi inte vet i förväg hur långt vi behöver gå för att hitta schimpanserna. Eftersom det här är en safariresa är det många tidiga morgnar för att ha god chans att se djur. Det är en del långa transportsträckor under resan på bitvis dåligt underhållna vägar, en del av äventyret!

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var att få se alla dessa djur och fåglar, få njuta av det fascinerande landskapet och alla vänliga människor. Våra chaufförer var otroligt trevliga, ansvarsfulla och kunniga. En fantastisk resa med oförglömliga minnen.
  Marianne & Bengt Lindholm
 • Förutom gorillor och apor blev närheten och förståelsen för hur lokalbefolkningen lever en genomgående höjdpunkt.
  Greger & Kerstin Wedin
 • Resan var en helt fantastisk upplevelse med möten med alla djur och människor. Det är minnen för livet!
  Ulf & Ann-Sofie Appelgren

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Per Lindh

  Per är dokumentärfilmare med stor erfarenhet från Rwanda, Uganda och övriga Östafrika. Per arbetar idag på folkhögskolan Biskops Arnö. Har tidigare lett resor till Egypten och leder vår resa Safari och möte med bergsgorillor.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se