Till bords i Apulien

Länder som besöks

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med till härliga Apulien på Italiens klack. Med sina frodiga jordar, vidsträckta vinodlingar och olivlundar anses Apulien vara Italiens brödkorg och matkulturen är djupt integrerad i regionens identitet. Här möts Adriatiska och Joniska haven och förutom soldränkta stränder och bedårande vackra städer och byar bjuder Apulien på en enorm gastronomisk mångfald. Under en vecka utforskar vi området från barockstaden Lecce till hamnstaden Bari; vi lär oss filosofin bakom "la cucina povera", de fattigas kök; här serveras enkla men uppfinningsrika rätter med säsongsbetonade, färska, smakrika ingredienser. Vi lagar mat tillsamman med duktiga kockar, besöker lantgårdar, ysterier och urgamla bagerier, provar olivolja och vin. Under hela resan blir det många tillfällen att njuta av Italiens kanske allra bästa regionala kök där närproducerade råvaror står i centrum.

Resfakta och pris

  1. Dag Dag 1 Stockholm - Lecce
  2. Dag 2 Lecce
  3. Dag 3 Lecce-Otranto-Lecce
  4. Dag 4 Lecce – Valle d’Itria - Ostuni
  5. Dag 5 Altamura
  6. Dag 6 Ostuni – Polignano a Mare – Bari
  7. Dag 7 Bari
  8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 37 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Ingår i resans pris

  • Flyg från Stockholm till Bari t/r (avresa från Göteborg eller Köpenhamn på förfrågan).
  • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
  • Svensk färdledning.
  • Del i dubbelrum på 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
  • Alla transfers och transporter med egen hyrd buss.
  • Engelsktalande lokala guider vid några tillfällen.
  • Alla aktiviteter och utflykter beskrivna i programmet, stadsvandringar i Bari, Lecce, Alberobello mm, St. Nicolai-basilikan i Bari, utflykt till Altamura och avsmakning av bröd, stadstur i Polignano a Mare mm.
  • Frukost dag 2-8, välkomst- och avskedsmiddag, fyra luncher. 
  • Olivoljeprovning på en bondgård. 
  • Matlagningskurs i Lecce med lunch. 
  • Vinprovningar vid två tillfällen.
  • Dricks till lokala guider och chaufförer
  • Skriftlig deltagarinformation

Ingår inte i resans pris

  • Måltider som ej nämns ovan, dryck
  • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg