Apulien - från trulli till taralli

Länder som besöks

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med till härliga södra Italien i november när höstmörkret och kylan tar sitt grepp om Sverige. Resan tar avstamp i Rom innan vi kliver på tåget och färdas tvärs över halvön till Apulien - Italiens klack som omfamnas av Medelhavet där Adriatiska och Ioniska haven möts. Under en vecka utforskar vi området från barockstaden Lecce till hamnstaden Bari och upptäcker klipphuggna kyrkor, medeltida slott, pampiga palats och fantastiska lantgårdar – masserie. I Alberobello förundras vi över de märkliga husen trulli och vi passar på att göra en dagstur till grannprovinsen Basilicata för att se grottstaden Matera.

Långa varma somrar, milda vintrar tillsammans med bördiga jordar har gett Apulien smeknamnet l'orto d’Italia, Italiens grönsaksland. Allt som odlas här får en intensiv smak och doft och här produceras fantastisk olivolja. Vi lär oss filosofin bakom "la cucina povera", de fattigas kök när vi lagar mat tillsamman med en kock. Under hela resan blir det många tillfällen att njuta av Italiens kanske allra bästa regionala kök där närproducerade råvaror står i centrum.

Resan genomförs med hänsyn till rådande situation. Stor del av guidade turer och besök görs utomhus. Det finns avbeställningsskydd som ger full återbetalning om du skulle bli sjuk före avresa samt försäkringar som gäller under resan. Läs mer här.

 

Resfakta och pris

 1. Dag Dag 1 Stockholm - Rom, Italien
 2. Dag 2 Rom - Lecce
 3. Dag 3 Lecce
 4. Dag 4 Lecce-Otranto-Corigliano-Lecce
 5. Dag 5 Lecce-Alberolbello-Locorotondo-Ostuni
 6. Dag 6 Utflykt till Matera, Basilicata
 7. Dag 7 Ostuni - Bari
 8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 22 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Antal deltagare: 10-18 deltagare

Ingår i resans pris

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Rom/hem från Bari (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg)
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Alla transfers och transporter med egen hyrd buss
 • Tåg Rom - Lecce, 2 klass
 • Engelsktalande lokala guider vid guidade utflykter 
 • Alla aktiviteter och utflykter beskrivna i programmet, stadsvandringar i Bari, Lecce, Alberobello mm, St. Nicolai-basilikan i Bari, utflykt till Matera i Basilicata
 • Frukost dag 2-8, välkomst- och avskedsmiddag och ytterligare tre måltider
 • Ost och olivoljeprovning på en bondgård masseria
 • Matlagningskurs i Lecce
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Skriftlig deltagarinformation

Ingår inte i resans pris

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se