Konst och arkitektur i Italien

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

När det talas om storslagen italiensk konst handlar det ofta om antiken eller renässansen, men Italien har aldrig upphört att ligga i framkant av den konstnärliga utvecklingen. Under tio dagar låter vi den samtida konsten och arkitekturen stå i fokus. Den 17:e Arkitekturbiennalen i Venedig blir en magnifik avslutning, men dessförinnan får vi även guidade visningar till de nya fantastiska museerna för samtidskonst; Zaha Hadids MAXXI i Rom och Álvaro Sizas Madre i Neapel. 

På vingårdar och i historiska miljöer får vi njuta av vinprovning och fantastiska privata samlingar. I Tadao Andos omgjorda tullhus i Venedig ser vi en utställning av Bruce Nauman, i ett palats i Florens en utställning av Jeff Koons och i en gammal Medicivilla med anor från 1300-talet njuter vi av platsspecifik konst i den underbara trädgården. Vi rör oss högt och lågt, till och med under jord när vi utforskar det intressanta konstprojektet som tagit form i Neapels tunnelbana där internationellt framstående arkitekter och konstnärer skapat en unik värld. I Rom ser vi den nya spektakulära gatukonsten som vuxit fram i de traditionella arbetarkvarteren och tittar storögt på E.U.R och funderar på hur Italien sett ut om fascismen segrat under andra världskriget. 

Vi lovar en resa fullspäckad med visuella upplevelser av både det moderna och det gamla Italien. Halvpension ingår och vi ska prova allt från napolitansk pizza till fine dining. Under resans gång bor vi en natt på en underbar vingård i Toscana och avslutningsvis bor vi på det härliga femstjärniga Hilton Molino Stucky med vyer över Venedigs Grand Canal från takpoolen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Neapel
 2. Dag 2 Neapel-Rom
 3. Dag 3 Rom
 4. Dag 4 Rom-Toscana
 5. Dag 5 Siena-Florens
 6. Dag 6 Florens
 7. Dag 7 Florens-Venedig
 8. Dag 8 Venedig
 9. Dag 9 Venedig
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Ingår i resans pris

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Neapel/retur från Venedig (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg)
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på 4-5* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Alla transfers och transporter med egen hyrd buss från Rom till Florens
 • Tåg Neapel-Rom/Florens-Venedig
 • Lokala guidade turer vid några tillfällen
 • Alla aktiviteter beskrivna i programmet, stadsvandringar i Neapel, Rom, Florens och Venedig; Neapels tunnelbana med konststationer, museibesök enligt programmet: Madre i Neapel,  MAXXI i Rom, Palazzo Strozzi i Florens, Peggy Guggenheims samling i Venedig mm
 • Utflykter till Giardino dei Tarocchi i Capalbio, Castello di Ama, samt Skulpturpark utanför Siena m fl
 • Guidade specialvisningar på museer och konstparker
 • Biljett till Venedigs arkitekturbiennal, två inträden
 • 2 dagars vaporetto-kort i Venedig
 • Halvpension dag 2-9
 • Middag med vinprovning på Fattoria La Loggia i Toscana
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Skriftlig deltagarinformation

Ingår inte i resans pris

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johan Mårtelius

  Johan Mårtelius är arkitekt, konsthistoriker och professor emeritus i arkitekturhistoria vid KTH. Johan har lett många konstresor i Medelhavsländer. Han har bott i Rom och har senare undervisat i Siena och Urbino. Johan Mårtelius är ciceron för konstresan i Italien, han lotsar dig i konst-och arkitekturvärlden och hjälper förstå dess kvaliteter och sammanhang. 

 • Giovanna Jörgensen

  Giovanna är konsthistoriker och i sitt yrkesliv ständigt växlar hon mellan böcker och konst. Hon har arbetat på Kulturhuset, på Bukowskis auktioner, och idag är hon bibliotekschef i Nynäshamn. Giovanna är född och uppvuxen i Italien, men har levt sitt vuxna liv i Sverige. Just nu drömmer hon sig till egna huset i Marche och lagar gärna italienskt i sitt svenska kök.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se