Åskdrakens rike

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Bhutan ligger vid Himalayas sluttningar inklämt mellan Kina och Indien. Till ytan är landet litet men med enorm topografisk variation. I norr är bergen över 7500 meter och i söder har de fina regnskogar. Bhutan har ett sätt att mäta människors trivsel genom att räkna bruttonationallycka. En av ingredienserna i detta är att behålla sina traditioner så långt det bara går. Det märks i alla de fantastiska forten från 1600-talet, hur de utbildar sin befolkning i traditionella konstarter, i kläderna de bär och inte minst i festivalerna. Vi kommer till Bhutan när den fem dagar långa festivalen Paro Tsechu äger rum. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg mot Bhutan
 2. Dag 2 Thimpu
 3. Dag 3 Thimpu
 4. Dag 4 Punakha
 5. Dag 5 Haa
 6. Dag 6 Paro
 7. Dag 7 Paro
 8. Dag 8 Paro
 9. Dag 9 Flyg till Delhi
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 43 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm via Delhi inkl skatt. Flyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo kan ordnas mot tilläggskostnad.  
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Visum till Bhutan
 • Svensk färdledning
 • Lokalguide
 • Del i dubbelrum på hotell av god klass i traditionell bhutaneisk stil inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension 
 • Alla transporter med flyg och buss
 • Alla aktiviteter
 • Alla inträden till sevärdheter och museer Natioanlmuseet Ta Dzong, Tigerns Näste, Parofestivalen och Rinpung Dzong i Paro, fertilitetstemplet Chimi Lhakhang och  Dechen Dzong i Punakha. Skolan för traditionellt hantverk och Tangoklostret i Thimpu bland annat 
 • Skriftlig information och karta
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris

 • Dryck

 

OBS uppdaterade priser för 2023 kommer inom kort.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Allt var över förväntan. Vilka fina hotell och bussarna var lagom stor på de små vägarna. Bra mat under hela resan. Tyvärr kändes resan lite kort, jag hade gärna stannat lite längre. Bra lokalguide hade vi också. Det var pampigt att stå på 4000 meters höjd och skåda alla böneflaggor som slog i den hårda vinden.
  Charlotta Åberg resenär 2018

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Tjänstledig för studier

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.