Rhododendronvandring i Nepal

Länder som besöks

Typ av resa

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under sex dagar vandrar vi Annapurna Panorama, en av Nepals och Himalayas vackraste och mest lättillgängliga vandringsleder. Vi vandrar på höjder mellan 800 - 3200 meter och härifrån har vi spektakulära vyer över flera av Himalayas mäktiga 8000-meterstoppar. Resan börjar och slutar i Kathmandudalen med besök i Bandipur, Pokhara, och Lumbini. Under ett par dagar får vi även uppleva Chitwans djurrika nationalpark.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 3 Kathmandu
 3. Dag 4 Bandipur
 4. Dag 5 Tikhedunga
 5. Dag 6 Ghorephani
 6. Dag 7 Ghorepani
 7. Dag 8 Tadapani
 8. Dag 9 Ghandruk
 9. Dag 10 Ghandruk - Pokhara
 10. Dag 11 Pokhara
 11. Dag 12 Pokhara - Tansen
 12. Dag 13 Tansen - Lumbini
 13. Dag 14 Lumbini - Chitwan
 14. Dag 15 Chitwan
 15. Dag 16 Chitwan - Bhaktapur
 16. Dag 17 Bhaktapur
 17. Dag 18 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt.
 • Flygskatt på samtliga sträckor
 • Svensk färdledning
 • Nepalesisk guide
 • Alla transporter enligt programmet
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd 
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard och enklare hotell under vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension dag 5-9 & 15, lunch dag 2 & 10, samt middagar dag 14 & 17.
 • Frukost alla dagar
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inkl kartor
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet bland annat Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath, Boudnath, Kumaris hem, Lumbinis museum och Chitwans nationalpark.
 • Dricks till våra lokala guider

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal  (från och med 17 juli 2019 kostar visumet 50 USD. Betalas kontant)

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringen går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. Under vandringsdagarna bor vi i enkla tehus. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det var otroligt intressant och se de gamla templen även om mkt hade förstörts av jordbävningen, så fanns det mycket kvar att se. Bland det bästa på resan var vandringen i Annapura, även om den var för lätt för mig och tillfredsställde inte min fysiska kapacitet. Underbart, helt majestätiskt att gå bland dessa höga berg genom rhododendronskogarna som precis har börjat att blomma, stanna till och beundra utsikten. Titt som tätt fick vi stanna till för att släppa fram åsne-konvojerna. Det var även mkt intressant att sova över i "tehusen" och se de fantastiska och fantasifulla lösningarna som är gjord för att gästerna skall kunna duscha och få varmt vatten. Maten var mkt god även om den var enkel.
  Britt-Marie Vallini, resenär 2016
 • Som ni förstår så är jag mer än nöjd med resan. Landet, upplägget, resans innehåll och inte minst med vår färdledare Linus som var fantastisk och hade så mycket kunskap om landet, historien, kulturen och religionerna. Vandringen framstår som något alldeles extra och som jag är väldigt nöjd med att ha gjort och klarat av.
  Maria Widerström

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se