Vandra vid Mt Everest

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under nio dagar vandrar vi söder om Mt Everest och har världens högsta topp i blickfånget mest hela tiden. Vi tar oss upp över trädgränsen och möter jakar på vägen när vi går till Pikey Peak, resans högsta punkt på drygt 4000 meters höjd. När Edmund Hillary fick frågan varifrån man bäst ser Mt Everest svarade han Pikey Peak. Det finns säkert fler tankar om det, men tvivelsutan är det en mäktig vy över världens högsta berg härifrån. Vi ser bergen hela vägen från Annapurna i väst till Kanchenjunga i öst. 

Vi vandrar mellan fem och åtta timmar varje dag och bor samtliga nätter på enklare hotell, teahouses, i byar belägna på mellan 1700 och 3500 meters höjd. Resan går under en tid när både magnoliaträd och rhododendronbuskar står i blom och färgar sluttningarna i rosa nyanser.  Byarna vi kommer till är sällan besökta och vi får fina möten med byborna som till stor del också delar tro med den tibetanska buddhismen, vilket ger oss möjlighet att få vara med på morgonceremonier i klostren. Resan avslutas med några dagar i Kathmandu och leds av vår kunniga färdledare, Jenny Adhikari, som pratar nepali efter sina många år i Nepal. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 2 Namoboudha
 3. Dag 3 Thade
 4. Dag 4 Jhapre
 5. Dag 5 Pikey Peak Base Camp
 6. Dag 6 Jasmane Bhanjyang
 7. Dag 7 Sete
 8. Dag 8 Bamti Bhandar
 9. Dag 9 Shivalaya
 10. Dag 10 Shivalaya
 11. Dag 11 Mirge
 12. Dag 12 Kathmandu
 13. Dag 13 Kathmandu
 14. Dag 14 Kathmandu, hemresa
 15. Dag 15 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 36 200 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inkl. flygskatt. (Anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider och bärare under hela vandringen (du bär bara vad du behöver för dagen)
 • Sovsäck att tillgå under hela vandringen
 • Alla transporter enligt programmet.
 • Vandringstillstånd.
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard och enklare hotell (teahouses) under vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).*
 • Helpension dag 3 - 11, lunch dag 12, samt middagar 2 och 13
 • Frukost alla dagar.
 • Skriftlig information.
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet; Pashupatinath och Patans gamla stad 
 • Dricks till guider och chaufförer.

  Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.
 • Visum till Nepal (kostar 30 USD, ansöks vid ankomst och betalas kontant).

  Svårighetsgrad: Vi vandrar under nio dagar. Etapperna för vandringarna är ca 5 - 8 timmar långa och har nivåskillnader på uppemot 1000 meter någon enstaka dag, annars mer måttligt. En av dagarna i Shivalaya är vilodag med möjlighet till vandring och resans sista vandringsdag är ca tre timmar. För denna resa behövs relativt god kondition då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringen går på höjder mellan 1700 - 4100 möh men vi övernattar aldrig över 3500 möh. Under vandringsdagarna bor vi på enkla tehus, vissa med dusch och toalett på rummen men oftast i korridor. 

  * Då vissa teahouse har begränsat med rum kan vi inte garantera enkelrum för fler än två personer samtliga nätter. Blir det full grupp blir det några nätter där man måste bo delat utöver dessa två rum. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var att vandringen var längs en led som inte var så exploaterad, man fick uppleva mycket hur lokalbefolkningen bodde och levde. Variationen i natur och klimat under vandringsdagarna. De två dagarna i Mirge var mycket uppskattade och Sete var mysigt. Överlag en fantastik resa, otroligt nöjd!
  Lina Johansson, resenär april 2024
 • Den väl avvägda blandningen av vandring, kultur och sevärdheter tar jag med mig. Pikey Peak toppturen var magisk! Vacker terräng, mötena med alla oerhört fina nepaleser utmed vandringsvägen. Kultur som Jenny och övriga kunde dela med sig genom ditt tålmodiga berättande och svarande på frågor. Små inslag som papperstillverkningen var kul, besök på schalfabriken intressant och det stora hinduiska ”krematoriet” område var ju lite omtumlande.
  Anna Brännström, resenär april 2024