Kontrastrika Peru

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Peru är ett storslaget land med enorm variation. Detta kommer vi att märka under denna resa där vi först besöker Amazonas. Här är artrikedomen så stor att större delen av arterna fortfarande är oupptäckta. Vi tar oss vidare in till Inkarikets hjärta Machu Picchu och färdas över Altiplanoplatån till mytomspunna Titicacasjön. 

Resan fortsätter till Colca ravinen där vi ser kondoren sväva fritt. Kondoren är en nationell symbol och nämns ofta inom den peruanska folktron. Vi avslutar resan i Arequipa, den vita staden vid vulkanen El Misti. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima, Peru
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Lima - Puerto Maldonado
 4. Dag 4 Puerto Maldonado
 5. Dag 5 Puerto Maldonado - Ollantaytambo
 6. Dag 6 Ollantaytambo och heliga dalen
 7. Dag 7 Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
 8. Dag 8 Cusco
 9. Dag 9 Cusco - Puno
 10. Dag 10 Titicacasjön
 11. Dag 11 Puno - Colca
 12. Dag 12 Colca Canyon - Arequipa
 13. Dag 13 Arequipa
 14. Dag 14 Arequipa - Lima och hemresa
 15. Dag 15 Hemma
Datum:
Resans pris: 56 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Flygresa Lima - Puerto Maldonado - Cusco samt Arequipa - Lima
 • Alla transporter enligt programmet med buss, båt och tåg
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på 3* och 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension (frukost och lunch) samt helpension i Amazonas
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Larco museet i Lima, nationalparksavgift Puerto Maldonado, Ollantaytambo, Maras och Moray, Machu Picchu, Titicacasjön, Colca Canyon, Santa Catalina i Arequipa
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta
 • Dricks till chaufförer, guider, och för de måltider som ingår

Vad ingår inte i resans pris?

 • Middagar samt dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Peru.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Joakim Söder

  På resande fot sedan 2005. Joakim har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea samt Kamerun och på senare tid jobbat som frilansande reseledare i Latinamerika. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se