Kontrastrika Peru

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Peru är ett storslaget land med enorm variation. Detta kommer vi att märka under denna resa där vi först besöker Amazonas. Här är artrikedomen så stor att större delen av arterna fortfarande är oupptäckta. Vi tar oss vidare in till Inkarikets hjärta Machu Picchu och färdas över Altiplanoplatån till mytomspunna Titicacasjön. 

Resan fortsätter till Colca ravinen där vi ser kondoren sväva fritt. Kondoren är en nationell symbol och nämns ofta inom den peruanska folktron. Vi avslutar resan i Arequipa, den vita staden vid vulkanen El Misti. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima, Peru
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Lima - Puerto Maldonado
 4. Dag 4 Puerto Maldonado
 5. Dag 5 Puerto Maldonado - Ollantaytambo
 6. Dag 6 Ollantaytambo och heliga dalen
 7. Dag 7 Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
 8. Dag 8 Cusco
 9. Dag 9 Cusco - Puno
 10. Dag 10 Titicacasjön
 11. Dag 11 Puno - Colca
 12. Dag 12 Colca Canyon - Arequipa
 13. Dag 13 Arequipa
 14. Dag 14 Arequipa - Lima och hemresa
 15. Dag 15 Hemma
Datum:
Resans pris: 43 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Flygresa Lima - Puerto Maldonado - Cusco samt Arequipa - Lima
 • Alla transporter enligt programmet med buss, båt och tåg
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på 3* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension (alltid frukost och lunch/eller middag) samt helpension i Amazonas
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Larco museet i Lima, nationalparksavgift Puerto Maldonado, Ollantaytambo, Maras och Moray, Machu Picchu, Titicacasjön, Colca Canyon, Santa Catalina i Arequipa
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta
 • Dricks till chaufförer, guider, och för de måltider som ingår

Vad ingår inte i resans pris?

 • 1 måltid varje dag (utom dag 3 och 4 som är helpension) samt dryck 
 • Statlig svensk miljöskatt

 

Resan arrangeras i samarbete med Dagens Nyheter. För medverkan i resan krävs prenumeration (finns från en månad prova på, digital eller papper). Klicka här för att komma till DN.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Peru.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

 

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Maria Blanco Berglund

  Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se