Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I den heliga dalen Urubamba följer vi historiska leder genom vackra landskap och passerar mindre byar bortom de vanliga turiststråken. Vi möter ättlingar till inkafolket som lever ett hårt och enkelt liv på Andernas sluttningar. Till fots når vi undangömda ruiner som få turister kommer till, och vi får en bredare bild av inkarikets hemligheter. 

Under fyra dagar vandrar vi den klassiska Inkaleden, den som leder fram till solporten och magiska Machu Picchu. Vandringen sker bitvis på hög höjd med högsta passet på 4200 möh. Den klassiska Inkaleden är 45 km lång och går genom varierad terräng från alpin tundra till lummig molnskog. Med oss har vi guider, kockar och bärare.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lima
 2. Dag 2 Lima - Cusco
 3. Dag 3 Pumamarca och Ollantaytambo
 4. Dag 4 Vandring till Huchuy Qosqo
 5. Dag 5 Moray och Maras
 6. Dag 6 Inkaleden - Wayllabamba
 7. Dag 7 Wayllabamba - Pacaymayo
 8. Dag 8 Pacaymayo - Wiñahuayna
 9. Dag 9 Machu Picchu - Cusco
 10. Dag 10 Cusco
 11. Dag 11 Cusco
 12. Dag 12 Cusco - Lima
 13. Dag 13-14 Lima - hemresa
Datum:
Resans pris: 56 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 700 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flygresa Lima - Cusco - Lima
 • Alla transporter enligt programmet med buss och tåg
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga bergsguider
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Del i tält vid Inkaledsvandringen (3 nätter)
 • Vandringstillstånd
 • Bärare under Inkaleden (de bär max 5 kg av din personliga packning)
 • Sovsäck och liggunderlag på Inkaleden
 • Frukost alla dagar, 9 luncher (ej dag 11 och 12), 4 middagar dag 6, 7, 8, 12.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Pumamarca; Huchuy Qosqo; Ollantatambo; Moray; Maras; Patallacta; Runkurakay; Machu Picchu; Tambomachay; Puka Puka; Sacsayhuaman
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation
 • Dricks till chaufförer, guider, bärare och för de måltider som ingår

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårighetsgrad: Vi vandrar i varierad terräng 4–8 timmar om dagen. Resan passar dig som har viss vandringsvana och god kondition. Vi går ofta både uppför och nerför på samma dag så vandringsstavar är bra (endast utan spets tillåtna). Fyra nätter bor vi på hotell i Heliga dalen och gör dagsvandringar. När vi vandrar den klassiska Inkaleden sover vi i tält tre nätter. Vi har med oss  bergsguide, kock och bärare. Bärarna bär 5 kg av din packning så du behöver endast bära en lättare dagsryggsäck själv. Högsta passet vi passerar under vandringsdagarna är 4395 möh (Heliga dalen). 

Särskilda villkor: På denna resa gäller särskilda avbokningsvillkor då vandringstillstånden för Inkaleden köps långt i förväg och är personliga. Vandringstillstånden för ett specifikt datum kan ta slut så det är bra att boka denna resa med god framförhållning, helst minst ett halvår före avresa.
Avbeställning tidigare än 90 dagar före avresedagen. Resenären betalar 2000 kr+5900 kr (tillståndet)
Avbeställning mellan 90 och 61 dagar före avresedagen. Resenären betalar 3500 kr +5900 kr
I övrigt vanliga villkor.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Peru.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • "Gillade alla vandringarna, men tredje dagen på leden är svårslagen. Den kallas "the unforgettable day" av en anledning! Molnen som kom svepande uppför bergen när vi lämnade campen gav en känsla av att vi gav oss ut på en vandring i en annan värld som ledde över bergen ner i molnskogen på andra sidan. Spridda ruiner där man kunde nosa runt gav en mängd spännande ögonblick. Många "wow..."
  Håkan Marklund
 • "Det bästa med resan var att jag fick träffa Inka-ättlingar som stolt berättade om sitt arv och sitt land! Vi fick verkligen uppleva Sydamerikas historia. Jag åt det godaste cevichen någonsin, i Lima. Vår svenska grupp var härlig och jag hoppas på återseende av några av dem".
  Christina Celsing
 • Tack till er på Världens resor för er proffsighet och för att ni levererar ett sådant väl genomtänkt resepaket där vi fick tillfälle att acklimatisera oss till den höga höjden så att vi kunde få ut max av Inka leden. Dessutom alla trevliga kringarrangemang med museum, lokala restauranger, stadsvandringar och att vi till och med fick agera bartenders och blanda Pisco Sour. En super duper fin resa som gav mersmak.
  Maria Junger