Safari i södra Tanzania med sol och bad

Länder som besöks

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I södra Tanzania finns två av landets viltrikaste områden - Ruaha och Nyerere - som dessutom har mycket färre besökare än nationalparkerna i landets norra del. Hit åker vi för fantastiska safariupplevelser och andlöst vacker natur i två av Afrikas största nationalparker. 

Med safariflyget når vi Ruaha nationalpark där naturen präglas av öppen savann, berg och ståtliga baobabträd. Här kan vi ha turen att möta leopard och som enda sällskap i lugn och ro betrakta det välkamouflerade kattdjuret. Framåt kvällen är det inte ovanligt att från den egna veranda se elefanter, antiloper, zebror och kanske ett och annat lejon som kommer för att dricka i skymningen. Vi flyger vidare till Afrikas största nationalpark Nyerere. Fram till 2020 hette området Selous och var ett viltreservat men är ombildat till nationalpark och har bytt namn. Våra bekväma och rymliga safaritält ligger utspridda längs Rufijifloden och det är en speciell känsla att höra vildmarkens ljud genom tältduken när det är dags att sova. Nyerere är känt för sina stora elefanthjordar och de sällsynta vildhundarna trivs här. Vi åker på safari med båt, i öppna safaribilar och går till fots.

Resan avslutas med tre nätter på en privat halvö, Lazy Lagoon Island, belägen i havet mellan Dar es Salaam och Zanzibar. Lazy Lagoon ger dig möjligheten att ta del mangroveskogens flora och fauna, med till exempel galagoer och suniantiloper. Annars kan du koppla av med kayakpaddling eller bara njuta bad och snorkling från vita stränder. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Ankomst Dar es-Salaam
 3. Dag 3 Ruaha nationalpark
 4. Dag 4 Ruaha nationalpark
 5. Dag 5 Ruaha nationalpark
 6. Dag 6 Nyerere nationalpark
 7. Dag 7 Nyerere nationalpark
 8. Dag 8 Nyerere nationalpark
 9. Dag 9 Från safari till strand
 10. Dag 10-11 Lazy Island Lagoon
 11. Dag 12 Hemresa
 12. Dag 13 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 69 000 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning under safari (dag 2-9), samt lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam - Ruaha - Nyerere - Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält (Rufiji River Camp & Ruaha River Lodge).
 • Helpension under safaridagarna och på Lazy Lagoon Island Lodge
 • Alla nationalparksavgifter och inträden
 • Safari under 6 dagar i öppna safaribilar, med båt och till fots
 • Sol- & baddagar på egen hand 
 • Snorkelutrustning och kayaker till låns under sol- & baddagar
 • Dricks till chaufförer och guider för resans safaridel dag 1-9

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck (kaffe och te ingår genomgående)
 • Eventuell lunch ankomst och hemresedag
 • Visum, söks online
 • Dricks dag 10-12 (rekommendation ca 30-40 USD)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Tanzania. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Att komma långt ut i det vilda Afrika och få uppleva det på plats, den dramatiska naturen med spännande djur- och fågelliv känns verkligen äkta för mig. (Safari i södra Tanzania)
  Leif Rydbäck

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lotta Bauer

  Efter 20 år i Kenya som safariguide har Lotta nyligen flyttat hem till Sverige och driver professionell hundträning på egen hundskola i Stockholm. Djur och natur är det som Lotta brinner för och jobbat med som guide i såväl Östafrika som Nordamerika.  Lotta har utbildat sig som ranger i Sydafrika och kommer få din safari i Afrika att bli både rolig och lärorik!

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se