Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en annorlunda och spännande resa till Himalaya. Vi lär känna både det indiska Sikkim, det lilla kungadömet Bhutan och kulturella Nepal. I Sikkim får vi fantastiska vyer över Himalayas snöklädda toppar och när vi kommer till Darjeeling lär vi oss om tekulturen som vuxit fram här. I Bhutan ser vi en av världens främsta arkitekturer i ett samhälle som gjort allt för värna om sina traditioner och i Kathmandu ser vi några av stadens sju världsarv och gör en lättare vandring mellan byar. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Indien, Martam
 2. Dag 3 Martam
 3. Dag 4 Pelling
 4. Dag 5 Pelling
 5. Dag 6 Darjeeling
 6. Dag 7 Darjeeling
 7. Dag 8 Siliguri
 8. Dag 9 Thimpu, Bhutan
 9. Dag 10 Thimphu
 10. Dag 11 Punakha
 11. Dag 12 Paro
 12. Dag 13 Paro
 13. Dag 14 Dhulikhel, Nepal
 14. Dag 15 Kathmandu
 15. Dag 16 Kathmandu
 16. Dag 17 Kathmandu
 17. Dag 18 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 46 500 kr
Enkelrumstillägg: 7 200 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Bagdogra, hemresa från Kathmandu inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot eventuellt pristillägg) 
 • Flyg Bagdogra - Paro, Paro - Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom Rumtokklostret i Sikkim, Toy Train i Darjeeling, Paro Dzong och nationalamuseum, Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan i Thimpu, Punakha dzong och i Nepal; Bodhnath, Namo Buddah och Patans gamla stad 
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell
 • Helpension under vistelsen i Bhutan, 5 dagar.  
 • Frukost alla dagar, sju middagar i Indien samt en lunch dag 14 och avskedsmiddag dag 16 i Nepal.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive bok och/eller karta.
 • Visum till Indien, Bhutan och Nepal
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resan arrangeras i samarbete med Dagens Nyheter. För medverkan i resan krävs prenumeration (finns från en månad prova på, digital eller papper). Klicka här för att komma till DN.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Visa mer

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

 • Linus Hammarstrand

  Linus är fil.mag i arkeologi och Master in Business Administration. Linus är även utövande buddhist sedan 15 år. Han har under flera år arbetat som färdledare i Asien, bland annat i Kina, Japan, Indien och Nepal. Linus håller även regelbundet kurser i Asienkunskap åt företag, studieförbund och intresseorganisationer.

Kontaktperson

 • Pernilla Aguilar Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se