Magiska Himalaya

Länder som besöks

Typ av resa

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en unik resa till tre spännande länder omslutna av världens högsta bergskedja. Vi inleder resan i Kathmandudalen i Nepal som rymmer inte mindre än sju världsarv. Här besöker vi gamla huvudstäder från Malladynastin på 1200-talet och fantastiska hinduiska och buddhistiska tempel. I det buddhistiska kungadömet Bhutan färdas vi genom gröna dalgångar till makalösa 1600-tals fort och besöker det vackert belägna Tigerns näste. 

Resan tar oss också till världens tak, Tibet. I Lhasa besöker vi Dalai Lamas forna hemvist, Potala och får vara med vid munkarnas debatt vid Seraklostret. Med tåg och buss färdas vi längs den turkosa sjön Yamdrok och över flera pass på 5000 meters höjd för att komma till resans stora höjdpunkt, Mt Everest basläger. Här bor vi en natt vid Base Camp och får se hur nya moln ständigt föds över världens högsta berg.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu - Dhulikhel
 2. Dag 3 Dhulikhel
 3. Dag 4 Paro, Bhutan
 4. Dag 5 Paro
 5. Dag 6 Punakha
 6. Dag 7 Thimphu
 7. Dag 8 Thimphu
 8. Dag 9 Kathmandu, Nepal
 9. Dag 10 Kathmandu
 10. Dag 11 Lhasa, Tibet
 11. Dag 12 Lhasa
 12. Dag 13 Lhasa
 13. Dag 14 Gyantse
 14. Dag 15 Shigatse
 15. Dag 16 Mount Everest Base Camp
 16. Dag 17 Shigatse
 17. Dag 18 Chengdu
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Internationellt flyg från Stockholm inkl flygskatt
 • Visum till Kina, Nepal och Bhutan samt resetillstånd till Tibet
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på 4*hotell (undantaget Everest Base Camp och Gyantse) 
 • Alla transporter med egen hyrd buss, tåg och inrikesflyg
 • Nationalparksavgifter
 • Helpension i Bhutan, halvpension i övrigt
 • Frukost alla dagar 
 • Tibetanska, nepalesiska och bhutanesiska guider
 • Skriftlig information samt karta
 • Inträden till sevärdheter, utflykter och muséer beskrivna i programmet bland annat: Boudnath, Pashuputinath, Patans gamla stad och museum i Kathmandu, Paro Muséet Ta Dzong, Tigerns Näste och Rinpung Dzong. I Punakha: fertilitetstemplet Chimi Lhakhang och Dechen Dzong. I Thimpu  skolan för traditionellt hantverk Jokhangklostret, Seraklostret och Potalapalatset i Lhasa. Kumbumstupan i Gyantse, Tashilumpoklostret i Shigatse, Mt Everest Base Camp.  
 • Dricks till våra lokala guider

Vad ingår inte i resans pris?

 • Mat förutom när ovan nämnt
 • Egna aktiviteter

* Sovsäck finns att tillgå i Tibet. Behöver inte tas med hemifrån. Natten vid Mt Everest basläger bor vi i flerbäddstält. 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Pernilla Aguilar Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se