Shangri-La till Mt Everest

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi står vid världens högst belägna kloster, Rongphuk, och blickar ut över majestätiska Mt Everest. Uppfyllda av vår egen litenhet ser vi moln som ständigt återföds vid toppen av berget i ett flöde av rörelse i stillhet. Vår resa tar avstamp i provinsen Yunnan eller Söder om molnen som den översätts till på svenska, belägen mellan floderna Mekong och Yangtse. I Shangri-La kliver vi ombord på flyget till Tibet. Det tibetanska landskapets karghet, slätterna, de snöklädda bergen, de starka färgerna och inte minst våra möten med tibetaner, kommer att prägla upplevelsen. Glaciärer möter oss vid de 5000 meter höga passen och här och var ser vi nomader som gjort tillfälliga stopp i ett evigt vandrande. Två nätter bor vi vid foten till Mt Everest. Resan avslutas i Lhasa. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Chongqing
 2. Dag 3 Lijiang
 3. Dag 4 Lijiang
 4. Dag 5 Tacheng
 5. Dag 6 Tacheng
 6. Dag 7 Shangri-La
 7. Dag 8 Shangri-La
 8. Dag 9 Gyantse
 9. Dag 10 Gyantse
 10. Dag 11 Shegar
 11. Dag 12 Mt Everest
 12. Dag 13 Sakya
 13. Dag 14 Lhasa
 14. Dag 15 Lhasa
 15. Dag 16 Lhasa
 16. Dag 17 Lhasa
 17. Dag 18 Lhasa - Chongqing
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 46 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Vad ingår i resans pris?

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl flygskatt
 • Visum till Kina och tillstånd till Tibet. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Svensk färdledning alla dagar
 • Engelsktalande tibetansk lokalguide i Tibet
 • Alla transporter enligt programmet
 • Del i dubbelrum på hotell ink frukost. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Fyra middagar 
 • Inträden till sevärdheter, evenemang och nationalparker beskrivna i programmet bland annat: Lijiangs gamla stad, Naturreservatet för de Yunnanesiska guldaporna i Tacheng, Songtsamtemplet i Shangri-La, Kumbumstupan och fortet i Gyantse, Tashilunpo och Sakyas kloster, Mt Everest Base Camp, Potala, Seraklostret och Jokhang i Lhasa.
 • Skriftlig information inklusive karta
 • Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

* Enkelrum går ej att få på hotellet i Tacheng som endast har nio rum. 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se