Shangri-La till Mt Everest

Länder som besöks

22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi står vid världens högst belägna kloster, Rongphuk, och blickar ut över majestätiska Mt Everest. Uppfyllda av vår egen litenhet ser vi moln som ständigt återföds vid toppen av berget i ett flöde av rörelse i stillhet. Vår resa tar avstamp i provinsen Yunnan eller Söder om molnen som den översätts till på svenska, belägen mellan floderna Mekong och Yangtse. I Shangri-La kliver vi ombord på flyget till Tibet. Det tibetanska landskapets karghet, slätterna, de snöklädda bergen, de starka färgerna och inte minst våra möten med tibetaner, kommer att prägla upplevelsen. Glaciärer möter oss vid de 5000 meter höga passen och här och var ser vi nomader som gjort tillfälliga stopp i ett evigt vandrande. Två nätter bor vi vid foten till Mt. Everest och sedan tar vi oss landvägen in i Nepal som möter oss med sina gröna kullar, färgprakt och kulturella mångfald. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Chongqing
 2. Dag 3 Lijiang
 3. Dag 4 Lijiang
 4. Dag 5 Tacheng
 5. Dag 6 Tacheng
 6. Dag 7 Shangri-La
 7. Dag 8 Shangri-La
 8. Dag 9 Lhasa
 9. Dag 10 Lhasa
 10. Dag 11 Lhasa
 11. Dag 12 Gyantse
 12. Dag 13 Gyantse
 13. Dag 14 Shegar
 14. Dag 15 Mt Everest (Old Shegar)
 15. Dag 16 Mt-Everest (Old Shegar)- Gyirong
 16. Dag 17 Gyirong- Nuwakot (Nepal)
 17. Dag 18 Nuwakot
 18. Dag 19 Nuwakot-Kathmandu (Patan)
 19. Dag 20 Kathmandu (Patan)
 20. Dag 21-22 Kathmandu- Hemresa
Datum:
Resans pris: 48 200 kr
Enkelrumstillägg: 5 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Vad ingår i resans pris?

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt
 • Visum till Kina och tillstånd till Tibet. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Svensk färdledning alla dagar
 • Engelsktalande tibetansk lokalguide i Tibet, engelsktalande nepalesisk lokalguide i Nepal.  
 • Alla transporter enligt programmet
 • Del i dubbelrum på hotell inkl. frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Fyra middagar 
 • Inträden till sevärdheter, evenemang och nationalparker beskrivna i programmet bland annat: Lijiangs gamla stad, Naturreservatet för de Yunnanesiska guldaporna i Tacheng, Songtsamtemplet i Shangri-La, Kumbumstupan och fortet i Gyantse, Tashilunpo, Mt. Everest (Rongphuk templet), Potala, Seraklostret Jokhang i Lhasa samt Kathmandu Durbar Square och Boudnath i Nepal. 
 • Skriftlig information inklusive karta
 • Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Visum till Nepal (kostar 25 USD och ansöks om vid ankomst till Nepal på plats)

* Enkelrum går ej att få på hotellet i Tacheng som endast har nio rum. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

Kontaktperson

 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se