Bergsgorillor & strövtåg i Rwanda

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på vandring för att möta de dimhöljda bergens gorillor och schimpanser. Att till fots få uppleva Rwanda - det här natursköna, kuperade och tätbefolkade landet är något alldeles extra. Åtta av resans dagar ligger fokus på strövtåg, allt från promenader på grusvägar och upptrampade stigar till krävande vandringar i regnskogen. I Nyungwes vackra nationalpark spårar vi schimpanser, längs Congo Nile Trail går vandringen genom skog, odlingsmark och byar med Kivusjön som glittrar en bit bort. Bland Virungas vulkaner vandrar vi för att spana efter guldmarkattor och i Uganda väntar det magiska mötet med bergsgorillor i Bwindis ogenomträngliga skog.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Kigali
 2. Dag 2 Nyungwe nationalpark
 3. Dag 3 Nyungwe nationalpark
 4. Dag 4 Nyungwe nationalpark - Kibuye
 5. Dag 5 Congo Nile Trail
 6. Dag 6 Congo Nile Trail - Gisenyi
 7. Dag 7 Virungabergen
 8. Dag 8 Virungabergen
 9. Dag 9 Virungabergen, Rwanda - Bwindi, Uganda
 10. Dag 10 Bwindi nationalpark, Uganda
 11. Dag 11 Kinihira, Rwanda
 12. Dag 12 Kinihira - Kigali
 13. Dag 13 Kigali
 14. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 58 500 kr
Enkelrumstillägg: 6 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning
 • Engelsktalande naturguider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension
 • Alla transporter i minibussar
 • Alla inträden till nationalparker, schimpanstillstånd, gorillatillstånd, tillstånd Congo Nile Trail
 • Alla övriga aktiviteter enligt resplanen
 • Skriftlig information inklusive karta
 • Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Två måltider
 • Visum till Rwanda och Uganda

Svårighetsgrad:

Vi vandrar åtta dagar cirka två till fem timmar om dagen, med reservation för vandringarna för att se schimpanser och gorillor där tid och avstånd kan variera väldigt mycket. Underlaget varierar från jämna stigar till lerigt, halt och stenigt underlag i snårig regnskog där man kan behöva ta sig genom vattendrag eller klättra över fallna träd. Terrängen varierar från flack till brant uppför och nedför. Det högsta vi befinner oss under resan är dagarna i Virungabergen och Bwindi då vi befinner vi oss på cirka 2 000 till 2 900 meters höjd. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition. Vandringsstavar är bra att ha med. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Hasse Berglund

  Hasse är biolog med bred kunskap om fauna och flora över stora delar av klotet. Vid sidan av arbetet som naturvårdare i Sverige och globalt, har han varit färdledare sedan 1979. Afrika är hans favoritkontinent. Fåglar, däggdjur, insekter och blommor lockar alltid. Naturvårdens framgångar och problem är diskussionsämnen han aldrig tröttnar på.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se