DakArt & Saint Louis Jazzfestival

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Två av Afrikas häftigaste festivaler tar plats i Senegal och vartannat år äger dessa rum nästan samtidigt. I den vackra franska kolonialstaden Saint-Louis är vi med på den årliga jazzfestivalen som bjuder på internationella stjärnor och inhemska artister. Vi prickar in Afrikas främsta konsthändelse när vi under tre dagar besöker konstbiennalen DakArt i Dakar. Genom goda kontakter besöker vi flera byar, träffar musiker, konstnärer och bor en natt på en tältlodge bland sanddynerna. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Dakar, Senegal
 2. Dag 2 Dakar
 3. Dag 3 Saint Louis
 4. Dag 4 Saint Louis
 5. Dag 5 Saint Louis
 6. Dag 6 Saint Louis
 7. Dag 7 Lompouls öken
 8. Dag 8 Dakar
 9. Dag 9-10 Dakar
 10. Dag 11-12 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 300 kr
Enkelrumspris: 4 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. 
 • Svensk färdledare
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar samt välkomstmåltid, avskedsmåltid och ytterligare en måltid
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss och terrängfordon enligt resplan
 • Alla inträdesbiljetter till sevärdheter samt till DakArt och Saint Louis Jazzfestival 
 • Dricks
 • Skriftlig information och karta

 Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

  * Visum behövs ej till Senegal

  

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Jag tycker att det var en fantastisk resa, tack för ni ansträngde er så mycket för att ge oss en upplevelse utöver det vanliga! Fantastiskt bra reseledare. Trevliga, engagerade och med väldigt intressant info om smått och gott och dagligt liv. De hade dessutom nosat upp och arrangerat en massa "specialare" i Saint Louis och Dakar som vi aldrig hade lyckats få vara med om ifall vi rest själva. Kul! Paris-Dakar turen var häftig! Ett väldigt varierat program! Många roliga stunder och mycket skratt! Lagom stor grupp så man inte kände sig som på skolresa. Intressant att se en del av Afrika. En ögonöppnare i positiv bemärkelse. Vitalt!
  Annika Lundström, resenär 2018
 • Man fick lära sig om Senegal från många olika vinklar- både natur,mat, människor,arkitektur, historia, konst o musik. Färdledare var jättebra - kunniga o supertrevliga o lösningsorienterade. Jag kan absolut rekommendera denna resa till andra. Folk ska inte heller vara rädda för "att inte passa in" på grund av sin ålder. Det var superkul att resa med dem som skulle kunna vara mina föräldrar - inspirerande nyfikna globala medresenärer!
  Jana Frolén, resenär 2018

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lena Millinger

  Lena Millinger har en Master i Communications for Development med inriktning på kultur i Västafrika. Hon har under många år varit projektansvarig och drivande kraft att ordna resor med Malmö Konstmuseum till konstbiennalen DakArt i Senegal. För femton år sedan kom hon för första gången till Senegal. Sedan 2009 bor hon större delen av året i Casamance i södra Senegal.  

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se