Mångfaldens Sydafrika

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Sydafrika erbjuder verkligen en enorm mångfald! Tillsammans med Stjärnklubben och HD-Passet gör vi en storslagen resa som tar oss från storslagna vyer över Drakensbergens mäktiga raviner till de tempererade regnskogarna längs Garden Route. Längs vägen ska vi göra valskådning i Hermanus, spana efter surikater i Karoos halvöken och naturligtvis göra flera safaris i Krugerparken. Här väntar möten med Afrikas Big Five. Vi synar Sydafrikas mörka närhistoria när vi promenerar genom Soweto och besöker Apartheidmuseet. Det nya Sydafrika upptäcker vi när vi går på matsafari längs Bree street och ser Zeitz, det nya museet för afrikansk samtidskonst i Kapstaden. Under resan bor vi bra, njuter av ett av världens bästa kök och får flera tillfällen till vinprovningar. Halvpension ingår. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Johannesburg
 2. Dag 3 Johannesburg
 3. Dag 4 Blyde River Canyon
 4. Dag 5 Kruger nationalpark
 5. Dag 6 Kruger nationalpark
 6. Dag 7 Stellenbosch
 7. Dag 8 Kapstaden
 8. Dag 9 Kapstaden, Godahoppsudden
 9. Dag 10 Kapstaden
 10. Dag 11 Hermanus
 11. Dag 12 Oudtshoorn
 12. Dag 13 Oudtshoorn
 13. Dag 14 Knysna
 14. Dag 15 Storms River Mouth
 15. Dag 16-17 Storms River Mouth, hemresa
Datum:
Resans pris: 46 500 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Köpenhamn inkl. alla skatter. Avresa från Stockholm och Göteborg möjligt, ev. mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Flyg Nelspruit - Kapstaden, Port Elizabeth - Johannesburg
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter med buss, båt och öppna safarifordon 
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla utflykter och inträden, parkavgifter enligt resplanen; Roof of the World, guidad promenad i Soweto och Apartheidmuseet i Johannesburg, eftermiddags- och heldagssafari i Kruger nationalpark, vinprovning i Stellenbosch, Zeitz Konstmuseum och street food safari i Kapstaden, Godahoppsuddens, Storms River Mouths och Blyde River Canyons naturreservat, valsafari med båt i Hermanus, surikatsafari och Cango Caves i Oudtshoorn, ostronprovning och båttur i lagunen i Knysna
 • Halvpension (alla frukostar samt 10 luncher och 5 middagar)
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Resan är endast öppen för prenumeranter på Sydsvenska Dagbladet 

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jonas Sandström

  Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Bor i Kapstaden sedan många år tillbaka. Under många år har han arbetat inom turism och har bland annat drivit flera pensionat i Kapstaden. Jonas är en erfaren och uppskattad färdledare.

Kontaktperson

 • Viktoria Backlund Tjänstledig för studier

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.