Namibias bästa

Länder som besöks

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Att resa genom Namibia är en upplevelse som inte är lik någon annan. Landet bjuder på stora kontraster och starka färger. Från Kalaharis flacka och karga ökenlandskap till Namiböknens röda sanddyner, några av världens högsta. Vi lär känna den långa Atlantkusten med dess skeppsvrak, tyskinfluerade Swakopmund med sitt svala klimat, den heta Namiböknen, Damaralands intagande stenöken och Etosha med sitt rika djurliv.

Namibia är ett av världens mest glesbefolkade länder, det är bara Mongoliet som är mer glesbefolkat. Till ytan är Namibia ungefär dubbelt stort som Sverige men har bara cirka 2,5 miljoner invånare. Det är en speciell upplevelse att färdas genom ett land så tomt på människor med en så storslagen natur och rikt djurliv.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Kalahariöknen
 3. Dag 3 Kalahariöknen
 4. Dag 4 Namiböknen
 5. Dag 5 Namiböknen
 6. Dag 6 Swakopmund
 7. Dag 7 Swakopmund
 8. Dag 8 Damaraland
 9. Dag 9 Etosha
 10. Dag 10 Etosha
 11. Dag 11 Windhoek
 12. Dag 12-13 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 41 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 600 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Alla transporter med en så kallad overland truck
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Vandring och safaritur i Kalahariöknen
 • Namiböknen med Sossusvlei och Sesriem Canyon
 • Cape Cross 
 • Safari i Etosha
 • Övriga aktiviteter och inträden enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter enligt programmet
 • Skriftlig information inkl karta 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Namibia. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det här var min andra resa till Namibia med Mathias Buskas som färdledare, jag är så glad att jag åkte igen, ett klart sevärt land med underbar natur och rikt djurliv. Jag vet inte vad som var bäst ALLTSAMMANS tror jag! En bit av mitt hjärta lämnar jag kvar...
  Susanne Höjerdal
 • Det bästa med resan var landet Namibia. Att få uppleva sten- och sandöknar. Bebyggelse från tiden i tysk ägo samt alla djur i Etosha nationalpark.
  Birgitta Marklund

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se