Strövtåg i södra Afrika

Länder som besöks

Typ av resa

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

En vandringsresa i vackra och spektakulära landskap genom fyra länder i södra Afrika. Vi vandrar tio dagar i sex olika områden, var och ett med en alldeles egen karaktär och med säregen natur. Under resan ser vi Afrikas vilda djur på safari och vi besöker Nelson Mandelas hembygd. Resan går från Moçambique via Swaziland och de mytomspunna Drakensberg till bergslandet Lesotho. Vi avslutar resan vid Vilda kusten i Sydafrika där vi vandrar över gröna kullar längs med Indiska oceanen.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Maputo, Moçambique
 2. Dag 3 Stadsvandring i Maputo
 3. Dag 4 Natur och kultur i Catembe
 4. Dag 5 Hlane nationalpark, Swaziland
 5. Dag 6 Hlane nationalpark-Drakensberg, Sydafrika
 6. Dag 7 Drakensberg
 7. Dag 8 Drakensberg
 8. Dag 9 Drakensberg
 9. Dag 10 Clarens
 10. Dag 11-13 Semonkong, Lesotho
 11. Dag 14 Lesotho till Maclear, Sydafrika
 12. Dag 15 Maclear
 13. Dag 16 Mandelas hemtrakter till Qoloha
 14. Dag 17-18 Vandring längs Vilda kusten
 15. Dag 19 Vilda kusten-Johannesburg
 16. Dag 20-21 Johannesburg-hemresa
Datum:
Resans pris: 46 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl skatt (avresa från andra orter möjligt mot tillägg)
 • Visum till Mocambique
 • Alla transporter med egen buss samt inrikesflyg East London-Johannesburg
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider under vandringarna
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Safari i Hlane nationalpark, inkl safariguide, inträde, parkavgifter
 • Vandring för att spåra noshörning i Hlane nationalpark
 • Vandring i Maputo, Catembe, Drakensberg, Maclear och Vilda kusten inklusive tillstånd och guider
 • Ponnyridning och/eller vandring i Semonkong inkl tillstånd och guider
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt program
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter enligt program
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Svårighetsgrad:

Vi har valt att namnge den här resan som en strövtågsresa eftersom vi bor på bekväma hotell alla nätter. Ofta gör vi dagsvandringar och kommer tillbaka till samma hotell som natten innan. Vandringarna på den här resan är dock något längre och mer kuperade än vad namnet kanske säger. Vi vandrar i öppen, kuperad terräng 4–7 timmar om dagen. På några platser är terrängen brantare en kort sträcka-Även om vi vandrar på över 2500 meter över havet vid ett tillfälle är höjdskillnaden under vandringarna oftast inte mer än cirka 200-300 meter. Du bär endast en lättare dagryggsäck själv med det nödvändigaste. Vandringsstavar rekommenderas. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Sydafrika. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var den stora omväxlingen av natur och kultur. Kvaliteten på boendena var utmärkt. Likaså var maten både god och vällagad. Och att vi fick lära oss så mycket. Det var också skönt med alla vandringar.
  Bertil Löfgren, resenär 2018
 • En alltigenom mycket intressant resa i vacker, omväxlande natur med fina, ibland lite tuffa vandringar i olika miljöer och i olika länder. En resa där vi genom lokala guider/informatörer fick komma befolkningen lite närmare och att vanliga turistplatser undveks. En resa genomförd av Katarina Mancama på ett strålande sätt. Helheten är det bästa om det nu inte var ridturen i orörd natur i Lesotho.
  Elisabeth Törnblad Blennow, resenär 2017
 • Det är svårt att välja vad det bästa med resan var. Jag tycker alltid att det är roligt att träffa lokalbefolkningen och få se hur de lever. Jag tycker även om att vara ute i naturen vilket gör att de olika vandringarna i och utanför nationalparkerna var intressanta och trevliga.
  Kári Óttarsson, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Katarina Mancama

  Katarina har studerat och arbetat på många platser runt om i världen, men bor sedan mer än 10 år tillbaka i Sydafrika. Hon har en masterutbildning i hållbar utveckling och turism och har jobbat som konsult inom detta område. Katarina har rest mycket i södra Afrika, hon har vandrat de flesta kända leder i Sydafrika och har ett väldigt stort matintresse.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se