Stora tågresan till Hongkong

Länder som besöks

Typ av resa

29 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vart är vi på väg? Efter en första båtresa till Tallinn färdas vi med tåg hela vägen till Hongkong. Under fyra veckor färdas vi närmare 1000 mil och drygt 150 timmar med tåg innan vi anländer till Hongkong. Vi ska resa genom fyra länder och låta oss översköljas av både fantastisk historia och en otroligt variationsrik natur. Moskvas klassiska sevärdheter, Kazakstans huvudstaden Astanas nya spännande arkitektur,  Himmelska bergen, Charynravinen, Loulanmumien i Urumqi, Gobiöknen, Kinesiska muren, Gula floden, tibetanska kloster, Terrakottaarmén, Ostindiska kompaniets säte i Canton innan vi slutligen blickar ut över Hongkongs inlopp från Victoria Peak. Jösses, det kan man kalla en resa! OMBORDSTIGNING - Slutstation Hongkong.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tallinn
 2. Dag 2 Tallinn - Moskva
 3. Dag 3 Moskva
 4. Dag 4 Moskva
 5. Dag 5 Moskva - Astana
 6. Dag 6-7 Tåg till Astana
 7. Dag 8 Astana
 8. Dag 9 Astana
 9. Dag 10 Astana - Almaty
 10. Dag 11 Almaty
 11. Dag 12 Charynravinen
 12. Dag 13 Almaty
 13. Dag 14 Tåg till Urumqi
 14. Dag 15 Urumqi - Turpan
 15. Dag 16 Turpan
 16. Dag 17 Turpan - Jiayuguan
 17. Dag 18 Jiayuguan - Lanzhou
 18. Dag 19 Labrang
 19. Dag 20 Labrang
 20. Dag 21 Grottorna i Bingling - Xian
 21. Dag 22 Xian
 22. Dag 23 Xian
 23. Dag 24 Guangzhou (Canton)
 24. Dag 25 Canton
 25. Dag 26 Hongkong
 26. Dag 27 Hongkong
 27. Dag 28 Hongkong
 28. Dag 29 Hemresa
Datum:
Resans pris: 64 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Båtresa med hyttplats från Stockholm till Tallinn
 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Hongkong till Stockholm (andra orter möjliga mot eventuellt tillägg) 
 • Visumavgift och inbjudan till Ryssland och Kina för en sammanlagd kostnad på ca 1700 kr. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Svensk färdledning samt inhemska engelsktalande guider
 • Alla transporter enligt resplanen, åtta olika tågresor mellan Tallinn och Hongkong (sex nätter bor vi på tåg i tågkupé med fyra bäddar) samt enstaka bussresor 
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass och/eller gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar, samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och ytterligare tre måltider
 • Alla utflykter samt inträden till sevärdheter och museum enligt resplanen, som Kreml och Tretjakovgalleriet i Moskva, Baiterek-tornet, Nationalmuseum och Alzhir-gulagen i Astana, uppvisning av träning med tatarfalk och kungsörn i Almaty, utflykt till Charynravinen, regionsmuseum i Xinjiang med mumien från Loulan, Turfans ruinstäder, Labrangklostret, Binglings Buddhistiska grottor, terrakottaarmémuseum i Xian mm 
 • Skriftlig deltagarinformation och kartor.
 • Dricks till lokala guider, väskbärare och chaufförer 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som inte omnämns ovan
 • Kostnader i anslutning till valfria dagsutflykter

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Alla upplevelser, utflykter, spännande möten, varje nytt ställe blev en spännande och okänd upplevelse, blev vänligt bemötta av människorna i alla länder. Lokala guider var kunniga och förmedlade intressanta fakta. Vi ställde många frågor i gruppen och fick svar. Nödvändigt att reseledaren kan språket, Johnny ryska o Matilda kinesiska, eftersom engelska inte var gångbart. Matildas spontana fixande o trixande var uppskattat. Fotmassage på kvällen, kaffe på vandrarhem, lunch hemma hos guiden Omar i turpan. Val av restaurang, med den lokala maten, teprovning.
  Roland och Isabella Lindblad, resenärer 2016
 • Det bästa var ressättet. Att känna att man färdas. Att vi hade reseledare som var kunniga i både språk och ländernas folk och traditioner. Som kunde fixa restauranger så att vi fick smaka på massor av "rolig" mat. Detta hade vi aldrig kunnat fixa på egen hand.
  Märet Husberg, resenär 2016

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare.  Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste femton åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. Anna har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm.

  anna@varldensresor.se
 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

29 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se