Konst i Provence - uppdaterad resplan

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

I vackra Provence sätter vi den moderna konsten i fokus med besök på museer och platser som tillägnats Matisse, Chagall, Van Gogh, Cezanne och Picasso för att bara nämna några. Men här finns också några av världens mest spännande museer för samtidskonst. I Arles ser vi Frank Gehrys nya huvudbyggnad till LUMA Foundation och i Marseille besöker vi två häftiga museer - MUCEM och FRAC.   En annan av resans många höjdpunkter blir dagen på vingården och konstparken Chateau La Coste. Här har världsarkitekterna Tadao Ando och Renzo Piano byggt olika museer av världsklass. Vi strövar i konstparken, äter i fina miljöer, provar vin och bor en natt på det exklusiva hotellet omgivna av konst. Resan börjar i Arles och avslutas i Nice. Alexandra Brzezinska, bosatt i Antibes, leder resan. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Marseille, Arles
 2. Dag 2 Arles
 3. Dag 3 Aix en Provence
 4. Dag 4 Chateau La Coste
 5. Dag 5 Marseille-Cassis
 6. Dag 6 Nice
 7. Dag 7 Nice
 8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 26 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till Marseille och hem från Nice och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med tåg, båt och egen buss enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard (4* utom i Porquerolles - 3*) med frukost i Arles, Aix en Provence, Porquerolles och Nice. En natt bor vi på exklusiv vingård/konstanläggning på Chateau La Coste. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstmiddag och avskedsmiddag, tre-rätters middag på Chateau La Coste samt ytterligare en måltid 
• Vinprovning på Chateau La Coste
• Alla inträden enligt programmet; Luma Fondation och Fondation Van Gogh i Arles, Cezannes ateljé, Fondation Vasarely och Chateau La Coste i Aix en Provence, MUCEM och FRAC i Marseille, Fondation Maeght, Chagallmuseet och MAMAC i Nice
• Guidade visningar till samtliga museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Alexandra Brzezinska

  Uppvuxen i Alperna och sedan 2015 bosatt mellan berg och hav i Antibes. I bagaget finns studier i konsthistoria, och hela livet har präglats av eget konstnärligt uttryck genom måleri, fotografi och dans och ett stort intresse för det estetiska och kommunikation bortom orden. Alexandra har även studerat japansk kultur, lingvistik, journalistik, och varit gallerist, språklärare och guide.  

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se