Kosovo och Albanien

Länder som besöks

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. Gäller endast nybokningar. 

Följ med på en resa till ett annorlunda hörn av Europa. Vi börjar med ett par dagar i Kosovo – Europas yngsta land, innan vi fortsätter till Albanien. Vi möter ett land och ett folk som sakta återhämtar sig efter 50-år av isolering och förtryck. Vi gläntar nyfiket på dörren och möter en region fylld av historia, vacker arkitektur, antika lämningar och inte minst en enastående natur. Vi reser från de dramatiska bergen med sjöar och vackra dalgångar til Adriatiska havet.  

Vi kommer till livliga städer och avlägsna byar. Här finns en blandning av religioner och en unik mix av uråldriga traditioner. Det blir många samtal med människor vi möter som ger oss en bild av hur en ung och skör demokrati växer fram. Vi lyssnar till unga albaner som berättar historier ur sin uppväxt under kommunismen och vi bjuds på vin som har lagrats i familjens egen bunker! Vi träffar även en kvinna som valt att leva som man (svuren jungfru) för att komma runt patriarkala strukturer och få möjlighet att jobba och försörja sin familj. 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Pristina, Kosovo - Gjakova
 2. Dag 2 Gjakova – utflykt till Peja
 3. Dag 3 Gjakova – Valbona, Albanien
 4. Dag 4 Valbona
 5. Dag 5 Koman-sjön – Tirana
 6. Dag 6 Tirana
 7. Dag 7 Tirana – Durres – Berat
 8. Dag 8 Berat
 9. Dag 9 Berat - Himara
 10. Dag 10 Himara - valfri utflykt till Gjirokastra
 11. Dag 11 Himara - Butrint - Saranda
 12. Dag 12 Himara - Korfu och hemresa
Datum:
Resans pris: 24 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Ingår i resans pris:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg)
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på bra mellanklass hotell och gästgiverier. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla transporter med egen hyrd buss och färjor
 • Engelsktalande lokala guider
 • Alla inträdesavgifter till muséer, nationalparker och samtliga utflykter beskrivna i programmet (ej valfria utflykter)
 • Möten, musikuppträdande och aktiviteter enligt programmet
 • Frukost, välkomst- och avskedsmiddag, samt ytterligare tre måltider
 • Vinprovning 
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Skriftlig deltagarinformation


Ingår inte i resans pris

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Valfri utflykt till Gjirokastra dag 10 (ca 350 kr per person vid 10 deltagare)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan och färdledaren får högsta betyg. Den lokala reseledaren var väldigt trevlig, kunnig och engagerad. Albaniens (om inte Europas) bäste busschaufför. Viktigt att man känner sig trygg när det blir så mycket tid i buss! Spännande att få en så bra inblick i ett land som är så nära, men som känts så avlägset. Mycket vackert land!
  Britta och Hasse, resenärer 2017
 • Kunskapen hos såväl färdledare som lokal guide spände såväl brett som djupt inom discipliner som historia, samhälle, samtid, kultur, geografi, globalism, hållbarhet mfl. Bra variation på boendet med såväl mer familjär atmosfär på vissa ställen som mer lyx på andra. Detta är för mig känt från tidigare resor och därmed en av de faktorer som gör att jag återkommer till Världens Resor - det finns en genuin omsorg om att varje del av resan även boende och transporter är väsentliga delar i resans helhetsupplevelse under mötet med nya kulturer, traditioner mm.
  Camilla Blid, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tio åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste femton åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. Anna har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm.

  anna@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se