Inlandsbanan i midnattssol

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en resa för att uppleva Norrlands vackra inland. Vi reser i midnattssolens tid och får en exklusiv upplevelse när vi med chartrat tåg endast för vår grupp, eller rälsbuss som är det korrekta namnet, färdas på den legendariska Inlandsbanan och den populära Vildmarksvägen under fyra dagar från Östersund via Stekenjokk, Vilhelmina, Sorsele, Kåbdalis, Jokkmokk till Kiruna. Järnvägen har en spännande historia och vi får ta del av färdledarens berättelser längs vägen. Vi stannar och gör avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid många minnesvärda platser. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Östersund
 2. Dag 2 Vildmarksvägen till Saxnäs
 3. Dag 3 Sorsele
 4. Dag 4 Båtsuoj - Storforsen
 5. Dag 5 Jokkmokk till Kiruna
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Abisko och Narvik
 8. Dag 8 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 23 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 900 kr
Antal deltagare: 24-36

Allt detta ingår

 • Resa med dagtåg Stockholm-Östersund och nattåg Narvik-Stockholm 
  1 natt plats i sovvagnskupé med tre bäddar. Se information längre ner.
 • Reguljärtåg Stockholm - Östersund
 • Nattåg Narvik - Stockholm
 • Inlandsbanan från Vilhelmina till Kiruna (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss från Östersund till Vilhelmina via Vildmarksvägen. Buss Kåbdalis - Storforsen t.o.r. Buss Kiruna - Abisko - Narvik
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Inträden till Sommarhagen, Frösö Kyrka och Jamtli i Östersund. Inträde och guide i Fatmomakke. Besök med renar och samisk lunch på Båtsuoj skogssamecenter. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk. 
 • Stadsrundtur i Kiruna, besök i LKAB gruva
 • Besök på Ishotellet i Jukkasjärvi
 • Egen buss från Kiruna via Abisko till Narvik.
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Saxnäs, Sorsele, Storforsen och Kiruna. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Frukost dagar 2-7, välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare 3 middagar.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  På nattåget från Narvik till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Att få se inlandet av Norrland och Lappland i bästa höstskrud. Komma till platser som det vore svårt att hitta till om man åkte på egen resa. Bra lokala guider! Överlag väldigt bra hotell med god mat!
  Barbro Rydberg & Janne Rundqvist, resenärer sep 2021
 • Att fylla ut våra vita fält på kartan norr om Östersund! Fantastiska höstfärger! Ishotellet, Samemuseet, Inlandsbanan m egen vagn, Abisko m färd upp till toppen och Lapporten i full sol! Inte att förglömma våra eminenta färdledare som var engagerade, pålästa och löste snabbt problem som uppstod.
  Kerstin & Fredrik Wendt, resenärer sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se