Inlandsbanan i midnattssol

Länder som besöks

Följ med för att uppleva Norrlands vackra inland när midnattssolen står som högst. Resan arrangeras i samarbete med DN.Erbjudanden och Stärnkortet/HDpasset.

För er som reser med Stärnkortet/HDpasset är resan 9 dagar och avresa från Skåne 5 juni. Klicka här för resplan, pris och bokning.

Vi får en exklusiv upplevelse när vi med chartrad rälsbuss endast för vår grupp färdas i tre dagar på den legendariska Inlandsbanan från Vilhelmina till Kiruna. Järnvägen har en spännande historia och vi gör stopp och avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid många minnesvärda platser som Storforsen och Jokkmokk. En dag åker vi den populära Vildmarksvägen med vackra vattenfall, enorma snövallar på högplatån vid Stekenjokk och besök i den samiska kyrkobyn Fatmomakke.

Fler höjdpunkter blir de guidade visningarna av Torgny Lindgren och Sara Lidmans författarhem i Raggsjöliden och Missenträsk samt besök i gruvan i Kiruna. Resan avslutas med Luleå och världsarvet Gammelstad. Halvpension ingår i resans pris och vi bor på trevliga hotell i vacker natur, bland annat en natt på Ishotellet i Jukkasjärvi. När vi reser med Inlandsbanan har vi 60 sittplatser till vårt förfogande och när vi reser med hyrda bussar har vi 50-57 sittplatser (max antal resenärer är 36).

För information om vad som gäller under coronapandemin, klicka här.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Östersund
 2. Dag 2 Vildmarksvägen till Saxnäs
 3. Dag 3 Sorsele
 4. Dag 4 Raggsjöliden, Missenträsk och Storforsen
 5. Dag 5 Jokkmokk till Kiruna
 6. Dag 6 Kiruna - Luleå
 7. Dag 7 Luleå
 8. Dag 8 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 23 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 400 kr
Antal deltagare: 24-36

Allt detta ingår

 • Reguljärtåg Stockholm-Östersund samt Kiruna-Luleå.
 • Nattåg Luleå-Stockholm. En natt plats i sovvagnskupé med tre bäddar. Se information längre ner *.
 • Inlandsbanan från Vilhelmina till Kiruna, (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser).
 • Egen buss från Östersund till Vilhelmina via Vildmarksvägen, från Sorsele via Raggsjöliden och Missenträsk till Storforsen, Storforsen - Moskosel, Kiruna - Jukkasjärvi t/r samt Luleå - Gammelstaden t/r.
 • Inträden till Sommarhagen, Frösö Kyrka och Jamtli i Östersund. Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttémuséet i Jokkmokk.
 • Guidade visningar av Torgny Lindgrens författarmiljöer och museum i Raggsjöliden samt Sara Lidmans författarhem och gård i Missenträsk.
 • Stadsrundtur i Kiruna och besök i Kirunagruvan.
 • Guidad rundtur på Ishotellet i Jukkasjärvi.
 • Studiebesök i Gammelstads kyrkby.
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Saxnäs, Sorsele, Storforsen, Ishotellet i Jukkasjärvi och Luleå. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension, frukost samt lunch eller middag varje dag. Bland annat äter vi trerättersmiddagar med mycket lokal prägel i Storforsen och på restaurangen vid Ishotellet.

  Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  * På nattåget från Luleå till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg 550 kr per person.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Sverige

  Lars är född i Ånge, uppväxt i Luleå och bott i Östersund. Han älskar att vistas i naturen, kan sitt älskade Norrland och leder nu bland annat vandringsresan S:t Olavsleden som passerar genom hans hemtrakter, samt våra omtyckta resor längs Inlandsbanan som passar honom som handen i handsken då han också är lokförare.   lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se