Julbord på Söderarm

Länder som besöks

Följ med färdledare Lars Arvidsson för en härlig naturupplevelse i vintervackra Stockholms skärgård, kryddad med ett välsmakande julbord i en historisk miljö.

Med chartrad båt från Räfsnäs kryssar vi fram genom skärgården i vinterskrud till det yttersta havsbandet och ön Torskär, mer känd som Söderarm. Fyrplatsen stod färdig 1839 och var bemannad fram till 1997. Det är också dessa skär som var de första som ryssarna passerade 1719 när de brände ner större delen av Stockholms skärgård. Vi njuter av naturen och får ta del av öns historik, från fiskeskär och militär utpost, till dagens kamp för att bevara ett stycke svensk skärgårdshistoria. 

Vid fyratiden står vårt hemlagade julbord färdigt. Vi sätter oss i den matsal som kallas för Tornet. Från denna tidigare spaningscentral har vi en vidunderlig utsikt över havet och vi äter tills mörkret faller och bara julpyntas med belysning från de fartyg som syns ute på Östersjön. Vi övernattar här ute och anläggningen är abonnerad bara för vår grupp.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Räfsnäs-Söderarm
 2. Dag 2 Söderarm-Räfsnäs
Datum:
Resans pris: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-19

Allt detta ingår:

 • Båt från Räfsnäs brygga t o r till Söderarm.
 • Kaffe eller choklad vid ankomst.
 • Del dubbelrum eller enkelrum.
 • Stort hemlagat julbord och frukostbuffé.
 • Föreläsning om Söderarms historia.
 • Färdledare från Världens Resor.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck. På Söderarm finns såväl alkoholfria alternativ som öl, vin och brännvin.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Joacim Ericson Ekonomiansvarig, grundare

  Från imaginära resor i Kalle Ankas pocketvärld, via Transsibiriska järnvägen genom Ryssland och Kina, till längre resor i Asien och Sydamerika. Så förvandlades resandet från hobby till yrkesval för Joacim i mitten av 90-talet. Sedan dess har det blivit mycket resande men alltid med fokus på mötet med nya kulturer oavsett om det är i en liten bhutanesisk håla eller i storslagna metropoler som Tokyo. Förlägger gärna stor tid av sina resor på landsbygden eller på vandring ute i naturen. Joacim jobbar med ekonomi och administration.

  joacim@varldensresor.se