Konst i Köpenhamn och Skåne

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Tillsammans med Intendent xx från Moderna Museet i Stockholm ska vi under fyra dagar sätta konsten i fokus med besök och guidade visningar på fem olika museer i Skåne och Danmark. I Köpenhamn tar vi oss runt med båtar i Cisternerna för att se argentinska Tomás Saracenos mycket egensinniga konst, och på Louisiana ska vi bekanta oss med kvinnliga kvinnliga konstnärer som Yayoi Kusama och Louise Bourgeois. Vi får även en guidad båttur på Köpenhamns vattenvägar till stadens moderna arkitektur.

På Moderna Museet i Malmö visar Iris Müller-Westermann, chef för Moderna Museet i Malmö, utställningen om Mannen med det blå ansiktet samt utställningen av Zvi Goldstein. Resan avrundas med en konstvandring i den underbara skulpturparken Wanås. Vi bor bra och halvpension ingår. Jörgen Fredriksson, en av grundarna till Världens Resor, är med som färdledare.  

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Köpenhamn
 2. Dag 2 Köpenhamn
 3. Dag 3 Malmö
 4. Dag 4 Wanås, tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 14 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 20-38

Allt detta ingår:

- Tåg Stockholm - Köpenhamn  och Hässleholm - Stockholm 
- Hyrd buss från Köpenhamn till Humblebaek tur och retur samt buss från Köpenhamn till Hässleholm via Malmö och Wanås Konst
- Guidad båttur längs Köpenhamns vattenvägar med inriktning på 2000-talets arkitektur 
- 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga hotell i Köpenhamn (Bröchner Hotel SP34) och Clarion Live i Malmö
- Halvpension på resan med middagar dag 1 och dag 3 samt luncher dag 2 och 4
- Inträde och guidade visningar av Cisternerna i Köpenhamn, Louisiana, Arken/Ordrupgaard i Köpenhamn samt Moderna Museet i Malmö och Wanås Konst  
- Färdledning av ciceron Jörgen Fredriksson samt intendent xx från Moderna Museet 

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan

* För er som möter upp gruppen i Köpenhamn och lämnar i Wanås/Hässleholm är det avdrag på 800 kronor. 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett djupt intresse för konst och har under senare år lett konstresor i Sverige, Tyskland, Italien, Brasilien, Sydkorea och Japan.