Andamanerna, södra Indien och Maldiverna

Länder som besöks

1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Mer än 100 mil utanför den indiska ostkusten ligger den mycket speciella ögruppen Andamanerna. Orörda regnskogsområden med långa paradisstränder och kristallklart vatten. Dessutom med en spännande kolonialhistoria. 

Den trevliga fiskeorten Mahabalipuram i södra Indien är också stenhuggarnas stad. Överallt mejslas och knackas det fram gudabilder. På vägen till Auroville, det utopiska experimentsamhället, besöker vi den fågelstinna nationalparken Vedanthangal. I Madurai kommer vi till det enorma tempelkomplex som allra bäst ger en inblick i den hinduiska kulturen. Missa inte en tidig morgon i templet med rökelse, skimrande färger och smörbollarna som kastas på gudabilderna! I Keralas Backwaters bor vi en natt på en husbåt som sakta rör sig i kanalsystemet. Endast två meter skiljer vatten från land i världens plattaste land. Ett par lata dagar på Maldiverna med bad och snorkling över korallreven avslutar vår resa.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Calcutta
 2. Dag 2 Calcutta
 3. Dag 3 Port Blair
 4. Dag 4 Mt Harriet nationalpark
 5. Dag 5 Mahatma Gandhi Nationalpark
 6. Dag 6 Mahabalipuram
 7. Dag 7 Mahabalipuram
 8. Dag 8 Skolbesök och Vedanthangal fågelpark
 9. Dag 9 Pondicherry och Auroville
 10. Dag 10 Tåg till Madurai
 11. Dag 11 Madurai
 12. Dag 12 Thekkady och Kottayam
 13. Dag 13 Husbåt på backwaters
 14. Dag 14 Male
 15. Dag 15-16 Male
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 50 900 kr
Enkelrum: 7 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl flygskatt. Andra avreseorter mot ev tillägg
 • Svensk färdledning
 • Inrikesflyg Calcutta-Port Blair, Port Blair-Chennai och Cochin-Male
 • Samtliga övriga transporter under resan
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Helpension på husbåten i backwaters
 • Inträden till sevärdheter, nationalparker och muséer, bl a Victoria Memorial i Calcutta, Cellular Jail och Mt Harriet på Andamanerna, Sri Aurobindo Ashram i Pondicherry, Gandhimuseét och Meenakshitemplet i i Madurai m.m 
 • Engelsktalande guider vid monument
 • Visum till Indien
 • Skriftlig deltagarinformation och karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Gunilla Hamne

  Gunilla har bott och arbetat i Afrika, Asien och Latinamerika som journalist, filmare och hjälparbetare. Sedan 2007 bor hon delar av året i Rwanda och Kongo och håller utbildningar i stress- och traumahantering. En period arbetade hon som naturfilmare för svt och intresset för djur och natur finns alltid med både hemma och på de platser hon vistas.

Kontaktperson

 • Joacim Ericson Ekonomiansvarig, grundare

  Från imaginära resor i Kalle Ankas pocketvärld, via Transsibiriska järnvägen genom Ryssland och Kina, till längre resor i Asien och Sydamerika. Så förvandlades resandet från hobby till yrkesval för Joacim i mitten av 90-talet. Sedan dess har det blivit mycket resande men alltid med fokus på mötet med nya kulturer oavsett om det är i en liten bhutanesisk håla eller i storslagna metropoler som Tokyo. Förlägger gärna stor tid av sina resor på landsbygden eller på vandring ute i naturen. Joacim jobbar med ekonomi och administration.

  joacim@varldensresor.se
1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se