Med tåg till Europa

Länder som besöks

Typ av resa

Förläng sommaren och följ med på en spännande resa när vi med tåg upptäcker Europa och fyra av dess mest fantastiska städer; Berlin, Wien, Venedig och Prag. Vi börjar med Berlin, en av Europas mest vitala huvudstäder som bjuder på en rejäl dos av historia och spännande konstupplevelser. Nattåget tar oss vidare till vackra Wien som vi utforskar under en dag. Efter ytterligare en natt på tåg vaknar vi upp i Italien när vi rullar in i Venedig.  Under två dagar ser vi Venedigs kända landmärken och fantastiska palats, åker båt mellan öarna och upptäcker även de mindre kända delarna med charmiga kvarter och härliga restauranger. På hemresan gör vi ett stopp i Prag där en härlig stadspromenad tar oss förbi gamla stans färggranna fasader, magiska Karlsbron och de stämningsfulla judiska kvarteren.    

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.
  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Berlin, Tyskland
 2. Dag 2 Berlin
 3. Dag 3 Wien, Österrike
 4. Dag 4 Wien - Venedig, Italien
 5. Dag 5 Venedig
 6. Dag 6 Venedig
 7. Dag 7 Venedig - Wien - Prag
 8. Dag 8 Prag
 9. Dag 9 Prag-Berlin
 10. Dag 10 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 24 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Tillägg del i 2-bäddskupé (begränsat antal, ange önskemål vid bokning så återkommer vi): 1 800 kr
Antal deltagare: 24-36

Allt detta ingår:  

 • Resa med tåg genom Europa; Stockholm - Berlin, Berlin - Wien, Wien - Venedig, Venedig - Wien - Prag, Prag - Berlin - Stockholm (möjliga avreseorter Linköping, Lund och Malmö) 
 • 4 nätter, plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 4-bäddskupé i liggvagn  
 • Del i dubbelrum, sammanlagt 5 nätter på hotell i Wien, Venedig och Prag (Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du göra det mot pristillägg) 
 • Frukost dagligen samt tre middagar i Wien, Venedig och Prag 
 • Svensk färdledning  och lokala engelsktalande guider vid några tillfällen
 • Inträden till museum och utflykter enligt programmet; historisk stadsvandring i Berlin, val av cykeltur eller konstrunda i Berlin, Hofburg och Leopoldmuseet i Wien, Markuskyrkan och Peggy Guggenheim samling i Venedig,
 • Egen chartrad spårvagn till Pragborgen
 • Guidade stadsturer i Berlin, Venedig, Wien och Prag 

Vad ingår inte i resans pris?  

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan 
 • Egna aktiviteter och utflykter
 • Dricks
   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Gustav Enquist

  Gustav är uppvuxen i Nyköping, idag med bas i Nederländerna och Kullabygden, Skåne. Han har examen i Statsvetenskap och har under flera år ägnat sig åt språk, konst och historia i bl a Frankrike, Italien, Österrike och Tyskland. Med intresse för litteratur, sport och musik hittar han ofta inspiration på sina resor. Hängiven fotograf.  

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se