Jullov med safari i Tanzania

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Att åka på safari är en stor upplevelse för hela familjen. Ta med barnen och res med oss till södra Tanzania under jullovet. Vi lämnar Dar es-Salaam med safariflyg och landar på savannen i Mikumi nationalpark. Äventyret har börjat! Här finns ett rikt djurliv, vacker natur och hit hittar färre besökare än till parkerna i norr. Vi bor i safaritält på en mysig lodge med pool. Känn savannens dofter, se luften dallra och hör de vilda djuren genom tältduken. Efter några dagar med spännande safariupplevelser får vi tid att smälta alla intryck på ön Mafias vita sandstränder. Här tillbringar vi resans sista vecka med lugna dagar på stranden eller på intressanta upptäcktsfärder på land och vatten.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Dar es-Salaam
 2. Dag 3 Mikumi nationalpark
 3. Dag 4 Mikumi nationalpark
 4. Dag 5 Mikumi nationalpark
 5. Dag 6 Mikumi nationalpark till ön Mafia
 6. Dag 7-12 Mafia
 7. Dag 13-14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 500 kr
Pris för barn i extrabädd*: 34 800 kr
Pris för barn i ordinarie bädd**: 40 900 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam-Mikumi, Mikumi-Mafia och Mafia-Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält. Barn i extrabädd.
 • Helpension under safaridagarna
 • Halvpension på Mafia
 • Safari i öppna safaribilar i Mikumi inkl alla inträden och parkavgifter
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättningen för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • 7 måltider
 • Dryck
 • Visum, söks online

 

* Pris för barn i extrabädd avser barn ej fyllda 13 år som delar rum med två vuxna. Max två barn i extrabädd per rum (begränsat antal rum med plats för två vuxna och två barn, fråga vid bokning).

** Pris för barn i ordinarie bädd avser barn ej fyllda 13 år som delar dubbelrum med en vuxen.

Ingen nedre åldersgräns. Vi rekommenderar dock barn från 6 år då safariturerna är cirka tre timmar långa, i öppna safaribilar samt att man behöver vara lågmäld för att inte störa de vilda djuren. Kontakt gärna oss om du har frågor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Tanzania. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se