Documenta 14 & Skulptur Projekte

Länder som besöks

Documenta i Kassel anordnas vart femte år och Skulptur Projekte i Münster äger rum vart tionde år. I år sammanfaller dessa stora konsthändelser och tillsammans med Moderna Museets Vänner gör vi nu en resa som går till både Kassel och Münster. Documenta hålls för 14:e gången sedan sin start 1955. Arnold Bode var den som drog igång detta med ambitionen att slå bort det kulturella mörker som lagt sig över Tyskland efter Andra världskriget och att slå ett slag för modern konst. Allt sedan dess har Documenta etablerat sig som ett av världens främsta konstevenemang.

Skulptur Projekte i Münster har ägt rum var tionde år sedan 1977. Hit kommer många av världens mer kända skulpturkonstnärer för att placera verk i det fria runt om i staden. Flera av dessa konstverk blir sedan kvar efter evenemanget. Vi bor två nätter i Kassel och en natt i Münster. Ciceron på resan den 25-28 augusti är John Peter Nilsson, Kommunikativ museistrateg och tidigare chef Moderna Museet Malmö. Ciceroner på resan den 8-11 september är Iris Müller-Westermann, museichef Moderna Museet Malmö samt Ulf Eriksson, intendent förmedling Moderna Museet Stockholm. Resan är endast öppen för medlemmar i Moderna Museets Vänner. Bli medlem.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Frankfurt, Kassel
 2. Dag 2 Kassel
 3. Dag 3 Kassel - Münster
 4. Dag 4 Münster, hemresa
Resans pris: 14 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Antal deltagare: 22-38

Ingår i resans pris:

 • Internationell flygresa ink flygskatter med direktflyg från Stockholm med SAS till Frankfurt och hem från Düsseldorf (finns bra möjligheter med flyg från Göteborg och Köpenhamn också, men andra priser)
 • Del i dubbelrum på 4*-iga Ramada Hotell i Kassel och Schloss Park Hotel Hohenfeld i Münster inklusive frukostbuffé
 • Välkomstdrink med snacks
 • Välkomstmiddag inklusive dryck
 • Egen buss från Frankfurt flygplats till Kassel samt från Kassel till Münster samt från Münster till Düsseldorfs flygplats
 • Allmänna transporter i Kassel under lördagen och söndagen
 • Inträdesavgift för två dagar till Documenta (Skulptur Projekte har fritt inträde)
 • Två ciceroner (intendenter) från Moderna Museet samt en representant från Moderna Museets Vänner

Ingår inte i resans pris

 • Egna utgifter och aktiviteter
 • Övriga måltider 

Resan arrangeras i samarbete med Moderna Museets Vänner. För att boka resan krävs att du är medlem. Är du inte redan medlem, kontakta MMV här. Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder