Med DN-tåget genom Europa 1 sept

Länder som besöks

Ta med familj och vänner på framtidens resa! Under en veckas tid reser vi med chartrat tåg från Sverige genom Europa. På resan träffar du DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, kulturchef Björn Wiman samt utrikeskorrespondenten i Berlin Lina Lund. Spännande föredrag och samtal kring klimat, kultur, konst och politik väntar. 

Målet för resan är norra Italien där vi njuter av Dolomiternas dramatiska bergslandskap, upptäcker vackra Venedig och den berömda konstbiennalen under två dagar, samt ser operaföreställningen La Traviata i Veronas enorma amfiteater. På väg till norra Italien har vi en dag i Berlin där du själv väljer mellan cykeltur, nya spännande konstmuseer eller en historisk stadspromenad. På hemvägen stannar vi i vackra Wien samt den historiskt mycket intressanta staden Stralsund. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Berlin
 2. Dag 2 Berlin - Dolomiterna
 3. Dag 3 Dolomiterna - Venedig
 4. Dag 4 Venedig
 5. Dag 5 Venedig - Verona
 6. Dag 6 Verona - Wien
 7. Dag 7-8 Stralsund, Stockholm
Datum:
Resans pris: 22 400 kr
Grundpris avser del i 5-bäddskupé liggvagn: 22 400 kr
Tillägg del i 4-bäddskupé liggvagn: 1 600 kr
Tillägg egen kupé 2 pers i liggvagn: 12 000 kr
Tillägg egen kupé 2-3 pers i sovvagn: 14 000 kr
Enkelrumstillägg hotell: 3 900 kr

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg Stockholm-Venedig tur och retur (avresa från Linköping eller Trelleborg också möjligt).
 • 5 nätter plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 5-bäddskupé i liggvagn. Finns även 4-bäddskupé i liggvagn samt egen kupé för 2 pers. Här kan du se information om tågkupéerna.
 • Del i dubbelrum 2 nätter på 5-stjärniga Hilton Molino Stucky Venice. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du göra det mot pristillägg. 
 • Alla frukostar, lunchbox dag 1 samt middag och lunch på färjan.
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor samt DN.
 • Medverkan av DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, kulturchef Björn Wiman och Berlinkorrespondent Lina Lund.
 • Presentation av DN:s Berlinkorrespondent Lina Lund i Berlin.
 • Presentation av DN:s kulturchef med flera i Venedig.
 • Mingelkväll i Venedig med drink och tilltugg
 • Program med guide i Berlin. 
 • Liftkort/linbanekort i Dolomiterna.
 • Guidad vandring i Ortisei, Dolomiterna.Två dagars entrébiljett till Venedigbiennalen.
 • Vaporettobiljett
 • Biljett till La Traviata på Operan i Verona (sektion A). Går att boka andra sittplatser. Här kan du se karta över Arenan i Verona.

  Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

  Resan arrangeras i samarbete med Dagens Nyheter. För att åka med på resan krävs prenumeration. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Joacim Ericson Ekonomiansvarig, grundare

  Från imaginära resor i Kalle Ankas pocketvärld, via Transsibiriska järnvägen genom Ryssland och Kina, till längre resor i Asien och Sydamerika. Så förvandlades resandet från hobby till yrkesval för Joacim i mitten av 90-talet. Sedan dess har det blivit mycket resande men alltid med fokus på mötet med nya kulturer oavsett om det är i en liten bhutanesisk håla eller i storslagna metropoler som Tokyo. Förlägger gärna stor tid av sina resor på landsbygden eller på vandring ute i naturen. Joacim jobbar med ekonomi och administration.

  joacim@varldensresor.se