Vandra på Kap Verde

Länder som besöks

Typ av resa

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Ön Santo Antão är som gjord för vandring. Kuperad och grön med en dramatisk kustlinje med klippor som stupar rakt ner i Atlanten. Hit hittar få turister och det ger en exklusiv och genuin känsla. Vandringen går längs stigar och kullerstensbelagda gångar, genom raviner och vacker natur. Under sju dagar vandrar vi mellan tre och sju timmar varje dag. Du bär endast en lättare dagryggsäck.

Charmen med att vandra här, förutom den spektakulära naturen, är att vi till fots kommer till delar av ön som annars är relativt otillgängliga. Det ger oss möjlighet att möta människor och få en inblick i kapverdiernas vardagsliv och livsvillkor. Under resan ser vi tre av Kap Verdes nio bebodda öar. Vi börjar med att bekanta oss med São Vicente och staden Mindelo, som är landets kulturella centrum, innan vi tar färjan över till Santo Antão. Resan avslutas på den största ön Santiago.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lissabon
 2. Dag 2 Mindelo, São Vicente
 3. Dag 3 Cha das Pedras till Caibros, Santo Antão
 4. Dag 4 Cruzinha till Ponta do Sol
 5. Dag 5 Ribeira de Penede och Ribeira das Pombas
 6. Dag 6 Coculi
 7. Dag 7 Vale do Paul
 8. Dag 8 Cha de Morte till Alto Mira
 9. Dag 9 Ribeira da Cruz till Alto Mira
 10. Dag 10 Bolona till Cha de Feijoal
 11. Dag 11 Praia och Cidade Velha, Santiago
 12. Dag 12 Rui Vaz
 13. Dag 13 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl skatt (avresa från andra orter möjligt mot tillägg)
 • Visum till Kap Verde
 • Alla transporter på Kap Verde med egen buss, båt São Vicente-Santo Antão t/r och inrikesflyg São Vicente-Santiago
 • Svensk färdledning och lokal engelskspråkig guide under vandringarna
 • Del i dubbelrum på hotell och enkla pensionat. Två av nätterna med delat badrum/toalett. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, 11 luncher, 6 middagar
 • Vandring i sju dagar på Santo Antão
 • Stadsvandring i Mindelo
 • Vandring i Serra Malagueta på Santiago
 • Besök på bondgård som bedriver ekologiskt jordbruk
 • Besök på destilleri med romprovning
 • Besök i skola
 • Rundtur Praia och Cidade Velha på Santiago
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt program
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter enligt program
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

Svårighetsgrad:

Vi vandrar i öppen kuperad terräng tre till sju timmar om dagen. Underlaget varierar från stenbelagda gångvägar till steniga, grusiga stigar. Santo Antão är en bergig ö och under vandringarna går det brant uppför och nedför blandat med flacka partier. Höjdskillnaderna varierar mellan 400 meter till 900 meter under en och samma dag. Det är ofta brant ner i dalen på ena sidan av stigen eller leden vi vandrar längs, vilket är bra att känna till om man tycker det är obehagligt med höjder. Oftast är dock stigarna breda eller har en liten kant längs med. Vandringsstavar är bra att ha med. Du bär endast en lättare dagryggsäck själv med det nödvändigaste. Resan passar dig som har god vandringsvana och god kondition.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Fantastisk vacker natur. Möten med människor som vinkade när vi kom vandrandes. Lugnet. Prisvärt. Besöket på farmen var mycket givande. En favorit. De inhemska guiderna var toppen, kunniga och de gjorde allt för oss. Det var mycket vackra vandringar speciellt kustvandringen och Pouldalen vilka var våra favoriter.
  Resenär 2018

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Magnus Carlquist

  Magnus har bott femton år i östra och södra Afrika, varav sju i Tanzania. Under hela sitt liv har han jobbat med bistånd och drivet är att se människor få det bättre. Han älskar friluftsliv och Afrika har mycket att erbjuda inom detta område. Att bestiga Kilimanjaro är bland det mäktigaste han har gjort. Det sätter spår för resten av livet.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se