Stora tågresan till världens tak

Länder som besöks

Typ av resa

29 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med lokförare, tågentusiast och färdledare Lars Arvidsson på en fantastisk tågresa som avslutas med en färd på världens högst belägna järnväg till världens tak, Tibet. Resan börjar med en båtresa till Tallinn, varifrån det blir tåg hela vägen längs Transsibiriska och Transmongoliska järnvägarna till Kina och vidare till resans slutmål Tibet. Totalt åker vi 1203 mil och bor åtta nätter på olika tåg. Längs vägen blir det mängder av höjdpunkter; Moskva, Bajkalsjön, fem dagar på stäppen i Mongoliet, Terrakottarmén i Xian och slutligen fyra dagar i Tibets huvudstad Lhasa med Potalapalatset och det heliga Jokhangtemplet.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Tallinn
 2. Dag 2 Tallinn
 3. Dag 3 Moskva
 4. Dag 4 Moskva
 5. Dag 5 Tåg mot Novosibirsk
 6. Dag 6 Moskva - Novosibirsk tågresa
 7. Dag 7 Novosibirsk
 8. Dag 8 Novosibirsk - Irkutsk tågresa
 9. Dag 9 Novosibirsk - Irkutsk
 10. Dag 10 Irkutsk
 11. Dag 11 Irkutsk-Bajkalsjön
 12. Dag 12 Bajkalsjön-Irkutsk
 13. Dag 13 Irkutsk - Ulan Bator
 14. Dag 14 Ulan Bator
 15. Dag 15 Terelj Nationalpark
 16. Dag 16 Terelj Nationalpark
 17. Dag 17 Hustai Nationalpark
 18. Dag 18 Ulan Bator - Hohhot
 19. Dag 19 Hohhot
 20. Dag 20 Hohhot - Xian
 21. Dag 21 Xian
 22. Dag 22 Xian
 23. Dag 23 Tåg till Lhasa
 24. Dag 24 Tåg till Lhasa
 25. Dag 25 Lhasa
 26. Dag 26 Lhasa
 27. Dag 27 Lhasa
 28. Dag 28-29 Hemresa
Datum:
Resans pris: 69 900 kr
Enkelrumstillägg (ej tåg): 6 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Båtresa med del i dubbelhytt från Stockholm till Tallinn 
 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Lhasa till Stockholm (Köpenhamn eller Göteborg mot publicerat tillägg) 
 • Inbjudan och visumavgift till Ryssland, visum till Mongoliet och Kina samt inbjudan till Tibet 
 • Svensk färdledning samt inhemska engelsktalande guider
 • Alla transporter enligt resplanen, sju olika tågresor mellan Tallinn och Lhasa (åtta nätter bor vi på tåg i tågkupé med fyra bäddar) samt enstaka bussresor
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar, samt välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare sex måltider.
 • Alla utflykter samt inträden till sevärdheter och museum enligt resplanen, som Tretjakovgalleriet i Moskva, tåg med Circum-Baikal Railway, limnologiska museet vid Bajkalsjön, det lamaistiska klostret Gandan i Ulan Bator, inträde till Terelj och Hustais nationalparker i Mongoliet, lamatemplet Da Zhao samt Provinsmuseet i Hohhot, Terrakottaarmén, Stadsmuren och kalligrafilektion i Xian, palatset Potala, Jokhangtemplet samt munkdebatt i Seraklostret i Lhasa och eremitgrottorna i Drak Yerpa. 
 • Skriftlig deltagarinformation och kartor.
 • Dricks till lokala guider, väskbärare och chaufförer 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som inte nämns här ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
29 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se