Med tåg till Adriatiska havet

Typ av resa

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Årets julklapp - boka denna resa före 10 januari och få 1000 kr rabatt. 
Använd rabattkod: godjul1000

Nu är det dags för en ny spännande resa med chartrat tåg! Denna gång kan du följa med på en intressant resa genom Centraleuropa till Adriatiska havet. Under nio dagar reser vi med vår eget tåg och stannar till för att utforska spännande städer och vackra naturområden. Under olika delar av resan medverkar namnkunniga föredragshållare och profiler och intressanta samtal kring kultur, historia, klimat och politik väntar. 

Resans första stopp blir Köpenhamn där vi möter Per J Andersson, redaktör på tidningen Vagabond och författare aktuell med boken "Ta tåget". Vi reser vidare över natten mot Prag. Ombord bor vi i tvåbädds- eller fyrbäddskupéer. I restaurang- och klubbvagn går det att köpa dryck samt lättare måltider, och stanna en stund för att umgås med medresenärer och medföljande guider.

Vackra Prag utforskar vi genom guidade turer i mindre grupper samt lyssnar på föredrag av Ingmar Karlsson, tidigare ambassadör i Prag och författare till flera kritikerrosade böcker om Europa. Resans nästa stopp blir Budapest där dagen fylls med en historisk resa genom föredrag om Raoul Wallenberg av Katalin Garam, journalist och översättare, samt en båttur på Donau. När vi kliver av tåget vid Adriatiska havet i norra Kroatien stannar vi två nätter i den fina kuststaden Opatija. Vi njuter av naturen och havet under en dagstur med båt och gör strandhugg på närliggande öar. När vi vänder norrut igen väntar en fantastiskt vacker tågresa genom de Julianska alperna. Järnvägen byggdes i början av 1900-talet och slingrar sig fram genom ett dramatiskt landskap. Vi stannar i Bled och till fots och med båt njuter vi av sjön och bergen. Resan avrundas med en dag i Hamburg innan vi tuffar vidare mot Sverige fulla av intryck, massor av kunskap och nya trevliga bekantskaper. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa från Stockholm - Köpenhamn - Prag
 2. Dag 2 Prag
 3. Dag 3 Prag - Budapest
 4. Dag 4 Budapest - Opatija
 5. Dag 5 Opatija - båt på Adriatiska havet
 6. Dag 6 Opatija
 7. Dag 7 Opatija - Bled - Hamburg
 8. Dag 8 Hamburg - Stockholm
 9. Dag 9 Malmö-Lindköping-Stockholm
Datum:
Grundpris avser del i 4-bäddskupé liggvagn: 26 500 kr
Tillägg egen kupé 2 pers i liggvagn: 12 000 kr
Tillägg egen kupé 2 pers i sovvagn: 14 800 kr
Enkelrum: 4 500 kr

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg Stockholm-Opatija tur och retur (avresa från Linköping och Malmö också möjligt)
 • 4 nätter plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 4-bäddskupé i liggvagn. Finns även att boka egen kupé för 2 personer i liggvagn eller sovvagn. Här kan du se information om tågkupéerna.
 • Del i dubbelrum en natt på 4-stjärniga Pyramida i Prag samt två nätter på 5-stjärniga Hotel Ambassador i Opatija. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det med pristillägg.
 • Alla frukostar, lunchbox dag 1, lunch dag 5.
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor.
 • Föredrag i Köpenhamn av Per J Andersson.
 • Föredrag i Prag av Ingmar Karlsson.
 • Föredrag i Budapest av Katalin Garam. 
 • Föredrag i Opatija.
 • Guidat program i Prag (du väljer ett av tre alternativ)
 • Möte på svenska ambassaden i Prag med drink och tilltugg.
 • Klassisk konsert i Prag.
 • Fördrink med tilltugg dag 6 i Opatija.
 • Flodtur på Donau i Budapest.
 • Dagstur med båt i Adriatiska havet.
 • Julianska alperna Bled med båttur i traditionell båt på Bledsjön. 
 • Båttur på Elbefloden i Hamburg.

  Vad ingår inte?

 • Måltider och dryck som ej omnämns ovan.

  * För deltagande i denna resa behöver du vara fullvaccinerad och ha med ditt covidbevis. Här kan du läsa mer om våra vanligaste frågor kring resor och Covid-19.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se