Altiplano

Länder som besöks

22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Få platser på jorden bjuder på ett så spektakulärt landskap som den andinska högplatån. Sjöar mitt i öknen och vulkanisk mark med sprutande gejsrar. Detta är Altiplano, ett höglandsområde lika stort som Sverige - på 3500 meters höjd. Kalla nätter, klara dagar, svårtillgängligt men ändå historisk vagga till ett flertal högstående kulturer. Vi reser genom tre länder, mellan metropolerna Buenos Aires och Lima, där fokus ligger på storslagna naturupplevelser och den andinska kulturen. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Buenos Aires
 2. Dag 3 Buenos Aires
 3. Dag 4 Salta och Humahuaca
 4. Dag 5 Tilcara och Humahuaca
 5. Dag 6 Till Tupiza
 6. Dag 7 Tupiza
 7. Dag 8 Potosí
 8. Dag 9 Salar de Uyuni
 9. Dag 10 Salar de Uyuni och Oruro
 10. Dag 11 Oruro
 11. Dag 12 Oruro och La Paz
 12. Dag 13 Måndalen, Muella del Diablo och La Paz
 13. Dag 14 La Paz
 14. Dag 15 Till Tiwanaku och Puno
 15. Dag 16 Vassöarna och Taquile
 16. Dag 17 Puno till Cusco
 17. Dag 18 Heliga dalen och Ollantaytambo
 18. Dag 19 Machu Picchu och Cusco
 19. Dag 20 Cusco
 20. Dag 21 Cusco, Lima, hemresa
 21. Dag 22 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 51 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Alla transporter med flyg, buss, båt och fyrhjulsdriven bil enligt programmet.
 • Svensk färdledning.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar, 7 luncher, 2 middagar samt välkomst- och avskedsmiddag.
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Under resan betalas inträde till en mängd platser och aktiviteter såsom: matlagningskurs, Púcara de Tilcara, Isla Inkawasi i Salar de Uyuni, muséet Casa de la Moneda i Potosí, Muella del Diablo, Måndalen, besök på en Peña (musikrestaurang), Vassöarna, Taquile, Ollantaytambos ruin, Machu Picchu, Chinchero och Museo Arqueológico Larco.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks till lokala guider och busschaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • "Det bästa med resan var att se så mycket av det okända Bolivia och få så mycket personlig och engagerad info av färdledare Mats. Att få uppleva delar av Argentina, storstaden och bruset i Buenos Aires till stjärnhimlen och tystnaden i Salar de Uyuni. Att förflytta sig genom länderna via landsväg, känna Altiplano och landskapet gå in under huden. karnevalsrepetitionerna i Oruro var toppen, musiken, folket, saltöknen, olika vandringar i det fria m.m. fantastiskt"
  Elisabet Enmyren
 • Tack vare vår entusiastiska färdledare, Mats Bertoft, blev vår resa till Altiplano mycket lyckad. Hans kunskaper om speciellt Bolivia gjorde att man fick veta väldigt mycket om detta land och dess historia. Hans erfarenhet av att ha bott många år i detta land, gjorde att man blev väldigt intresserad av detta (i alla fall för mig) relativt okända land. Val av platser, som vi besökte, var också mycket bra och väl avvägda och genomtänkta. Denna fantastiska resa kommer att leva kvar väldigt länge i mitt sinne.
  Gunilla Hamnér
 • Mycket att se och bra info från Mats som är mycket kunnig. Saltöken, Titicaca samt Machu Picchu glömmer man inte.
  Claes Larsson nov 2018
 • Mycket spännande länder. Det tillsammans med Mats lokalkännedom, intresse för resmålen och förmåga att berätta om dessa, gjorde detta till en höjdarresa.
  Ann Marie Hed och Dan Jibreús 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mats Bertoft

  Mats har bott många år i Bolivia och arbetat som volontär för Svalorna och UBV. Mats hyser ett stort intresse för den Andinska indiankulturen och har stora kunskaper i synnerhet om Aymaraindianernas kultur. Musik och dans är övriga intressen, den som följer med Mats på resa kan vänta sig spännande möten och inblick i lokala kulturevenemang. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se