Anderna till Amazonas

Länder som besöks

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Som ett pärlband från norr till söder sticker Andernas vulkaner upp ur frodiga dalar. Askan har under miljontals år gödslat marken och på vulkanernas sidor ligger odlingslotterna som ett lapptäcke. Det här är en unik gruppresa där vi lär känna den lokala kulturen och ser platser man normalt inte skulle se. Tack vare vår kunniga färdledare kan vi dyka djupare in i den ecuadorianska kulturen och lära känna Anderna på ett annat sätt. Vi tar även del av kultur i Amazonas och sedan till södra Anderna för att besöka inkalämningarna Ingapirca och den genomtrevliga staden Cuenca. Resan avslutas vid Stilla havet.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Peguche
 2. Dag 2 Peguche
 3. Dag 3 Peguche - Pacha Manca
 4. Dag 4 Cuichochasjön
 5. Dag 5 Peguche - Projekt Kallampa
 6. Dag 6 Peguche - De dödas dag
 7. Dag 7 Quito
 8. Dag 8 Amazonas
 9. Dag 9 Tena
 10. Dag 10 Amazonas och Baños
 11. Dag 11 Till Ingapirca
 12. Dag 12 Ingapirca och Cuenca
 13. Dag 13 Cuenca
 14. Dag 14 Cajas och Guayaquil
 15. Dag 15-16 Guayaquil och hemresa
Datum:
Resans pris: 35 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Alla transporter är med privat buss enligt reseprogrammet. Eventuellt gör vi en båtresa i Amazonas (det går att åka på två sätt till en av byarna).
 • Svensk färdledare och lokala guider.
 • Alla inträden och avgifter beskrivna i programmet såsom: Reserva Ecológica Cotacachi-Cayapas, fågelskådarutposten Guango Lodge, heta källor i Papallacta, Fundación Guayasamín, inkalämningen Ingapirca och nationalparken El Cajas.
 • Del i dubbelrum på hotell inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Tio måltider ingår utöver frukostar.
 • Skriftlig deltagarinformation
 • Karta
 • Dricks till chaufförer, lokala guider och för måltider som ingår.
 • Statlig svensk miljöskatt

Vad ingår inte i resans pris?

 • Egna utgifter 
 • De måltider som ej ingår (10 luncher och middagar ingår)
 • Dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och utforska mer av vad livet har att erbjuda. Han förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika för att lära känna ländernas kultur och människor. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. På Världens Resor vikarierar Claes som reseproducent för Latinamerika. En av de vackraste platser han vet är  Iguazufallen i Argentina dit han gärna ordnar resor.

  claes@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se