Centralamerika med Lars Palmgren

Länder som besöks

Typ av resa

20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tillsammans med journalisten Lars Palmgren tar vi pulsen på tre spännande länder i Centralamerika. Kulturstaden Mexiko City möter oss med fina muséer, modern design och ett innovativt kök. Längre söderut i Chiapas besöker vi den trevliga staden San Christobal och tar oss genom vacker djungel tills vi så småningom når Mayarikets forna huvudstad Tikal i Guatemala. Resterande tid i Guatemala får vi se mycket kultur i Antigua samt besöker vi den mystiska sjön Lago Atitlan. I Nicaragua varvar vi besök i huvudstaden Managua, dagar i Granada vid Nicaraguasjön med spännande möten som ger oss en uppdaterad bild av Centralamerika i stort och Nicaragua i synnerhet.  Nicaragua är ett land som Sverige stöttat länge och som nu återigen styrs av Daniel Ortega. Lär känna Centralamerika av idag med Lars Palmgren! 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Ciudad de México
 2. Dag 2 Ciudad de México
 3. Dag 3 Ciudad de México
 4. Dag 4 Ciudad de México
 5. Dag 5 San Cristóbal de las Casas
 6. Dag 6 San Cristóbal de las Casas
 7. Dag 7 Palenque
 8. Dag 8 Palenque
 9. Dag 9 Tikal
 10. Dag 10 Tikal
 11. Dag 11 Flores och Antigua
 12. Dag 12 Antigua
 13. Dag 13 Chichicastenango
 14. Dag 14 Lago Atitlán och Antigua
 15. Dag 15 Managua
 16. Dag 16 Granada
 17. Dag 17 Granada
 18. Dag 18 Granada
 19. Dag 19-20 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 900 kr
Ej prenumerant Tidningen Vi: 58 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar resa från.
 • Svensk färdledning av journalisten Lars Palmgren.
 • Lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension (frukost och antingen 1 lunch eller 1 middag per dag). 
 • Alla transporter enligt reseprogrammet: flyg, båt och buss.
 • Alla aktiviteter som ingår i reseprogrammet.
 • Under resan betalas inträde till en mängd platser och aktiviteter såsom: Antropologiska Nationalmuséet i Mexico City, Teotihuacán, Museo Nacional de Managua, Masayavulkanen och div. inträden i Antigua.
 • Skriftlig information och karta.
 • Dricks.

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • ESTA-inresetillstånd för USA kostnad ca 130 kr. (vi flyger via USA på hemresan och då krävs detta tillstånd)
 • Visium till Nicaragua (10 USD i kontanter, ordnas och betalas på plats)

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 628 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Palmgren

  Lars var Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och utforska mer av vad livet har att erbjuda. Han förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika för att lära känna ländernas kultur och människor. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. På Världens Resor vikarierar Claes som reseproducent för Latinamerika. En av de vackraste platser han vet är  Iguazufallen i Argentina dit han gärna ordnar resor.

  claes@varldensresor.se
20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se