Costa Rica och Panama

Länder som besöks

Typ av resa

En resa fylld av stora naturupplevelser och variationsrik kultur i två spännande länder. En fjärdedel av Costa Ricas yta är naturskyddsområde och landet är ett av världens ledande inom ekoturism. Vi utforskar nationalparken Corcovado som av National Geographic anses ha världens största biologiska mångfald. På ön Caño i Stilla havet väntar vackra stränder och ett rikt marint liv. Vid Santa Elena och Monteverde får vi möjligheten att bekanta oss med Costa Ricas molnregnskogar och gå på hängbroar mellan trädtopparna.

Resan tar avstamp i Panama, känt som Centralamerikas ekonomiska nav. Vi upptäcker dynamiska Panama City, Panamakanalen och gör både en trevlig tågresa från Stilla havet till Karibiska kusten, samt en båtutflykt då vi bekantar vi oss med emberáfolket och deras traditioner. I höglänta El Boquete odlas Panamas prisbelönta kaffeböna, geisha. Vi besöker en kaffegård, njuter av naturens grönska och den vackra vulkanen Baru.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Panama City
 2. Dag 2 Panama City
 3. Dag 3 Chagres och Panama City
 4. Dag 4 Portobelo och Panama C.
 5. Dag 5 Boquete
 6. Dag 6 Boquete
 7. Dag 7 Ojochal, Costa Rica
 8. Dag 8 Osahalvön
 9. Dag 9 Osahalvön
 10. Dag 10 Osahalvön och Isla del Caño
 11. Dag 11 Manuel Antonio
 12. Dag 12 Manuel Antonio och Monteverde
 13. Dag 13 Monteverde
 14. Dag 14-15 San José och hemresa
Datum:
Resans pris: 49 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 300 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfer.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum. Vi bor på lodger och 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension: frukost varje dag samt en lunch eller middag per dag (i genomsnitt).
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Bio Museum, Agua Clara och Miraflores Locks, nationalreservaten Corcovado, Isla del Caño, Térraba Sierpe, Monteverde samt Santa Elena.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. Dricks till städningspersonal och ev. väskbärare ingår ej.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, dykinstruktör i Dominikanska Republiken är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se