Norra Peru och Machu Picchu

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I norra Peru där stora delar av resan går, bodde ”molnfolket” Chachapoyas. Regnskogen och de otillgängliga bergen har lyckats bevara fantastiska ruiner och sarkofager som idag går att beskåda i sin naturliga miljö.

Ute vid kusten och i ökenlandskap hade stora kulturer redan innan Chachapoyas blommat upp och dött ut. Chimukulturen var en av de rikaste och deras huvudstad Chan Chan är en av de mest spektakulära ruinerna i norra Peru.

Den kultur som såg ut att överleva dem alla var Inkariket. I över 300 år erövrades stora landområden och som störst sträckte sig deras territorier över 3 miljoner kvadratkilometer. Efter sig lämnades många intressanta platser men en av de mest fantastiska glömdes bort i flera hundra år fram till 1911 då upptäckaren Bingham lät ljuset än en gång falla på magiska Machu Picchu.

En resa med hemligheter, legender och ett heligt berg där dåtidens härskare har sin sista viloplats.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima
 2. Dag 2 Lima - Jaen - Cocachimba
 3. Dag 3 Cocachimba
 4. Dag 4 Chachapoyas
 5. Dag 5 Kuelap - Revash- Leymebamba
 6. Dag 6 Cajamarca
 7. Dag 7 Cajamarca
 8. Dag 8 Trujillo
 9. Dag 9 Trujillo
 10. Dag 10 Cusco
 11. Dag 11 Heliga dalen
 12. Dag 12 Machu Picchu - Cusco
 13. Dag 13 Cusco - Lima
 14. Dag 14 Lima - hemresa
 15. Dag 15 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 43 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 300 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flygresa Lima - Jaen/Trujillo - Cusco - Lima
 • Alla landstransporter enligt programmet med linbana, buss och tåg.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum på hotell.
 • Frukost alla dagar och 9 luncher dag 2,4,5,6,8,9,10,11 och en lättare lunch dag 14 samt 2 middagar dag 1 och 13. 
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Nationalparksavgifter samt inträdesavgifter till sagrofagerna Karajia, Kuelap, Revash, Malqui museum, Cumbemayo, Ransom chamber, Ventanillas de Otuzco, El Brujo, Temple of Sun and Moon, Chan Chan, Moray och Maras, Ollantaytambo, Machu Picchu, Qoricancha, kyrkan San Francisco i Lima
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks till chaufförer, guider och för de måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårighetsgrad: Denna resa passar alla som är kulturellt intresserade och som gillar naturvandringar. Vissa delar av resan är på hög höjd men vi acklimatiseras under resans gång.   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Maria Blanco Berglund

  Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se