Norra Peru och Machu Picchu

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. Gäller endast nybokningar. 

I norra Peru där stora delar av resan går, bodde ”molnfolket” Chachapoyas. Regnskogen och de otillgängliga bergen har lyckats bevara fantastiska ruiner och sarkofager som idag går att beskåda i sin naturliga miljö.

Ute vid kusten och i ökenlandskap hade stora kulturer redan innan Chachapoyas blommat upp och dött ut. Chimukulturen var en av de rikaste och deras huvudstad Chan Chan är en av de mest spektakulära ruinerna i norra Peru.

Den kultur som såg ut att överleva dem alla var Inkariket. I över 300 år erövrades stora landområden och som störst sträckte sig deras territorier över 3 miljoner kvadratkilometer. Efter sig lämnades många intressanta platser men en av de mest fantastiska glömdes bort i flera hundra år fram till 1911 då upptäckaren Bingham lät ljuset än en gång falla på magiska Machu Picchu. En resa med hemligheter, legender och ett heligt berg där dåtidens härskare har sin sista viloplats.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima
 2. Dag 2 Lima - Jaen - Cocachimba
 3. Dag 3 Cocachimba
 4. Dag 4 Chachapoyas
 5. Dag 5 Kuelap - Revash- Leymebamba
 6. Dag 6 Cajamarca
 7. Dag 7 Cajamarca
 8. Dag 8 Trujillo
 9. Dag 9 Trujillo
 10. Dag 10 Cusco
 11. Dag 11 Heliga dalen
 12. Dag 12 Machu Picchu - Cusco
 13. Dag 13 Cusco - Lima
 14. Dag 14 Lima - hemresa
 15. Dag 15 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 300 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flygresa Lima - Jaen/Trujillo - Cusco - Lima
 • Alla landstransporter enligt programmet med linbana, buss och tåg.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar och 9 luncher dag 2,4,5,6,8,9,10,11 och en lättare lunch dag 14 samt 2 middagar dag 1 och 13. 
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Nationalparksavgifter samt inträdesavgifter till sagrofagerna Karajia, Kuelap, Revash, Malqui museum, Cumbemayo, Ransom chamber, Ventanillas de Otuzco, El Brujo, Temple of Sun and Moon, Chan Chan, Moray och Maras, Ollantaytambo, Machu Picchu, Qoricancha, kyrkan San Francisco i Lima
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks till chaufförer, guider och för de måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Peru.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och musik. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se