Påsk i Guatemala

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Från den perfekt konformade vulkanen Fuego syns rökpuffar stiga upp i skyn. Vi befinner oss i Guatemala, ett storslaget land på många sätt och vis. Vulkanen Fuego vakar över den gamla staden Antigua och vi är här för att vara med om, och delta i, förberedelserna inför påskfirandet. Guatemala är ett av världens mest religiösa länder och påsken firas med färgrika religiösa processioner. Det är också ett land med uråldrig kultur och rötter från Mayatiden.

En rundresa med storslagna naturupplevelser, fascinerande historia och minnesvärda möten.

 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Guatemala City
 2. Dag 2 Antigua
 3. Dag 3 Antigua
 4. Dag 4 Panajachel, sjön Atitlán
 5. Dag 5 Atitlán
 6. Dag 6 Chichicastenango
 7. Dag 7 Nebaj
 8. Dag 8 Nebaj
 9. Dag 9 Coban
 10. Dag 10 Semuc Champey
 11. Dag 11 Rio Dulce
 12. Dag 12 Livingston/Petén
 13. Dag 13 Tikal
 14. Dag 14 Yaxha Nationalpark
 15. Dag 15-16 Hemresa och hemkomst
Resans pris: 43 600 kr
Enkelrumstillägg: 4 600 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Inrikesflyg Flores - Guatemala City
 • Alla transporter enligt programmet med buss och båt
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
 • Frukost alla dagar, 7 luncher (dag 3, 4, 5, 10, 12, 13, 14), 2 middagar (dag 2 och 13).
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Chokladmuseum, båttur på Atitlán och på floden till Livingston, textil demonstration, konstnärsateljé Naif målningar, inträden till Semuc Champey, nationalparksavgifter Tikal och Yaxha.  
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta
 • Dricks till chaufförer och lokala guider

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Guatemala.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

 

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se