Peru och Bolivia i Gudrun Sjödéns fotspår

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en storslagen rundresa till Peru och Bolivia i spåren av de gamla indiankulturerna från hjärtat av det forna inkariket Cuzco via Heliga dalen till den mäktiga ruinstaden Machu Picchu. Längre söderut åker vi båt på Sydamerikas största sjö, till de berömda Vassöarna och till ön Taquile där kvinnor producerar ull till sina män som sedan stickar färgglada kläder. I La Paz besöker vi ett kvarter där kvinnor tävlar i boliviansk wrestling, i traditionella kläder, med ett stort mått av teater. Resan avslutas med promenader och vila i lantliga miljöer i Coroico i Bolivia, där den tropiska bergsskogen och grönskan är en kontrast till det vi tidigare upplevt i El Altiplano, Andernas högplatå. Det är en resa i samarbete med kläd – och textilföretaget Gudrun Sjödén och som en röd tråd under hela resan finns ett fokus kring hantverk och kulturtraditioner.

Gudrun Sjödéns kollektion Colourful WINTER in shades of brown fotades i Peru och Bolivia, se filmen från fotoresan här. 

English version of the itinerary, please click here

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Heliga dalen
 4. Dag 4 Heliga dalen och Aguas Calientes
 5. Dag 5 Machu Picchu
 6. Dag 6 Cuzco
 7. Dag 7 Till Titicacasjön
 8. Dag 8 Titicacasjön
 9. Dag 9 Tiwanaku och La Paz
 10. Dag 10 La Paz
 11. Dag 11 La Paz
 12. Dag 12 Coroico
 13. Dag 13 Coroico
 14. Dag 14 La Paz och hemresa
 15. Dag 15 Hemresa
Resans pris: 38 700 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Internationellt flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Flygresa Lima till Cuzco
 • Alla transporter enligt programmet med buss och båt.
 • Svensk färdledning
 • Lokala guider
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar samt 4 måltider (luncher/middagar).
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Inträdesavgifter till muséet Larco i Lima; till ruiner i heliga dalen samt muséer och sevärdheter i Cuzco; Machu Picchu, museum i La Paz samt andra avgifter och inträden såsom under utflykten på Titicacasjön.
 • Båttur på Titicacasjön
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och karta.
 • Dricks till lokalguider, transportörer och för de måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Lunch och middag de dagar då det inte ingår (se ovan)
 • Dricks till hotell (städpersonal och ev. väskbärare) och för måltider som inte ingår.
 • Egna aktiviteter och personliga utgifter.

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mats Bertoft

  Mats har bott många år i Bolivia och arbetat som volontär för Svalorna och UBV. Mats hyser ett stort intresse för den Andinska indiankulturen och har stora kunskaper i synnerhet om Aymaraindianernas kultur. Musik och dans är övriga intressen, den som följer med Mats på resa kan vänta sig spännande möten och inblick i lokala kulturevenemang. 

 • Maria Blanco Berglund

  Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se