Surinam och Franska Guyana

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Surinam och det franska departementet Franska Guyana utgör ett spännande hörn av Sydamerika. I Surinams huvudstad Paramaribo möter vi holländare som samsas med indier, indonesier och kineser. Längs Amazonas floder möter vi ursprungsbefolkning och marooninvånare, d v s förrymda slavar från Afrika som bosatt sig här från 1600-talets slut. Vi bor på lodger vid floderna Surinam och Palumeu och med hjälp av vår färdledare och lokala naturguider får vi lära oss om Amazonas. Vi möter en stor artrikedom där man har chans att se vrålapor, kajmaner och sengångare. Andra höjdpunkter är Djävulsön utanför Cayenne och rymdcentret där EU skjuter upp raketer. Det är helpension och få egna utgifter behövs.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Surinam
 2. Dag 2 Surinamfloden
 3. Dag 3 Surinamfloden
 4. Dag 4 Surinamfloden och Paramaribo
 5. Dag 5 Palumeu
 6. Dag 6 Palumeu
 7. Dag 7 Palumeu
 8. Dag 8 Palumeu
 9. Dag 9 Paramaribo
 10. Dag 10 Paramaribo
 11. Dag 11 Kourou, Franska Guyana
 12. Dag 12 Djävulsön och Kourou
 13. Dag 13 Rymdstationen GSC och Cayenne
 14. Dag 14-15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 50 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar resa från.
 • Svensk färdledning (biolog)
 • Lokala guider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger inkl. frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension 
 • Alla transporter enligt reseprogrammet: flyg, båt och buss
 • Alla aktiviteter som ingår i reseprogrammet inklusive nationalparksavgifter etc.
 • Skriftlig information och karta
 • Dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

 • Isak Isaksson

  Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen. 

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och utforska mer av vad livet har att erbjuda. Han förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika för att lära känna ländernas kultur och människor. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. På Världens Resor vikarierar Claes som reseproducent för Latinamerika. En av de vackraste platser han vet är  Iguazufallen i Argentina dit han gärna ordnar resor.

  claes@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se