Surinam och Franska Guyana

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Surinam och det franska departementet Franska Guyana utgör ett spännande hörn av Sydamerika. I Surinams huvudstad Paramaribo möter vi holländare som samsas med indier, indonesier och kineser. Längs Amazonas floder möter vi ursprungsbefolkning och marooninvånare, d v s förrymda slavar från Afrika som bosatt sig här från 1600-talets slut. Vi bor på lodger vid floderna Surinam och Palumeu och med hjälp av vår färdledare och lokala naturguider får vi lära oss om Amazonas. Vi möter en stor artrikedom där man har chans att se vrålapor, kajmaner och sengångare. Andra höjdpunkter är Djävulsön utanför Cayenne och rymdcentret där EU skjuter upp raketer. Det är helpension och få egna utgifter behövs.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Surinam
 2. Dag 2 Surinamfloden
 3. Dag 3 Surinamfloden
 4. Dag 4 Surinamfloden och Paramaribo
 5. Dag 5 Palumeu
 6. Dag 6 Palumeu
 7. Dag 7 Palumeu
 8. Dag 8 Palumeu
 9. Dag 9 Paramaribo
 10. Dag 10 Paramaribo
 11. Dag 11 Kourou, Franska Guyana
 12. Dag 12 Djävulsön och Kourou
 13. Dag 13 Rymdstationen GSC och Cayenne
 14. Dag 14-15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 50 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar resa från.
 • Svensk färdledning (biolog)
 • Lokala guider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger inkl. frukost. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension 
 • Alla transporter enligt reseprogrammet: flyg, båt och buss
 • Alla aktiviteter som ingår i reseprogrammet inklusive nationalparksavgifter etc.
 • Skriftlig information och karta
 • Dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck 
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

 • Isak Isaksson

  Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen. 

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se