Sydamerika

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. Gäller endast nybokningar. 

Följ med och upptäck tre spännande länder på vår storslagna resa från Stilla havet i väst till Atlanten i öst. Regionens historia, kulturella och politiska utveckling blir en röd tråd när vi lär känna Santiago, Buenos Aires och Rio de Janeiro. Vi provar vin i Mendoza, strosar vid havet i Valparaiso och kommer ut i storslagna landskap med fina naturupplevelser i Anderna och vid de mäktiga Iguazufallen. Resan avslutas i Rio de Janeiro där vi kommer bo vid Copacabana. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Santiago de Chile
 2. Dag 3 Valparaiso
 3. Dag 4 Santiago de Chile
 4. Dag 5 Santiago - Mendoza
 5. Dag 6 Mendoza
 6. Dag 7 Mendoza
 7. Dag 8 Mendoza - Buenos Aires
 8. Dag 9 Buenos Aires
 9. Dag 10 Buenos Aires
 10. Dag 11-12 Iguazufallen
 11. Dag 13 Iguazú - Rio de Janeiro
 12. Dag 14 Rio de Janeiro
 13. Dag 15 Rio de Janeiro
 14. Dag 16 Rio de Janeiro
 15. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 48 500 kr
Enkelrumstillägg: 8 600 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Inrikesflyg Mendoza-Buenos Aires, Buenos Aires - Iguazu samt Foz do Iguazu - Rio de Janeiro.
 • Svensk färdledning.
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla frukostar, och 3 måltider
 • Alla utflykter och aktiviteter beskrivna i programmet.
 • Under resan betalas inträde till en mängd platser och aktiviteter såsom bl.a.: två vingårdsbesök, La Sebastiana om Pablo Neruda, ett museibesök i Santiago och ett i Buenos Aires, nationalparken Aconcagua (om vädret tillåter), nationalparksinträde Iguazú (Argentinska sidan, nationalparksinträde Iguaçu (Brasilianska sidan om vattenfallen), Kristusstatyn i Rio, och Sockertoppen inkl. linbanefärd.
 • Skriftlig deltagarinformation.
 • Karta
 • Dricks till ex. lokala guider, transportörer och till vissa hotell.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var innehållet med så många och skiftande upplevelser. Henrik var en fantastisk färdledare, som verkligen brann för att förmedla kunskap och känslor om Sydamerika till oss. Han höll också ihop gruppen, som för övrigt var mycket trevlig med stor spridning i ålder och erfarenhet, på ett mycket bra sätt.
  Staffan och Elisabeth Lundquist

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Henrik Lindskoug

  Henrik har bott i Argentina sedan 2004 och gjort många resor i stora delar av Sydamerika. Han är arkeolog och museivetare och har jobbat i olika svenska och argentinska projekt sedan 2001 i de argentinska Anderna. Han har doktorerat i antropologi vid nationella universitetet i Córdoba 2013 där han även undervisar i arkeologi och natur.

   

   

 • Anne Gustavsson

  Anne har läst kulturvetenskap och museologi och är nu doktorand i socialantropologi. Hon delar sin tid mellan sitt jobb som docent och kommunikatör vid universitetet i Buenos Aires och forskning kring lokala foto och filmprojekt i nordöstra Argentina. Har ett stort intresse för latinamerikansk historia.

 • Kerstin Jonsson

  Kerstin är lärare med en magisterexamen i spanska och studier i socialantropologi och Latinamerikakunskap i bagaget. Hon har arbetat och bott i flera länder i Latinamerika, bland annat arbetade hon två år i ett utbildningsprojekt i Ecuador samt med skydda av människorättsförsvarare i delstaten Chiapas i Mexiko. 

 • Jacob Günther

  Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se