Vandra i Costa Rica och Nicaragua

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en resa där vi vandrar i naturområden av olika karaktär i Costa Rica och Nicaragua. Från våra bekväma hotell drar vi på oss en lätt utflyktsryggsäck och beger oss uppför berg och vulkaner, längs dalar med prunkande växtlighet och i regnskogar av olika karaktär. Under många av vandringarna möter vi ett unikt djur- och växtliv. Självfallet får vi också lära oss om de två spännande länder vi besöker och de stora skillnader som finns mellan dem. Det är inte några speciellt avancerade vandringar och resan passar de flesta som vanligtvis gillar att röra på sig. Vi vandrar över hängbroar mellan trädkronorna, på stigar i molnregnskogar och tropiska torrskogar, längs floder och upp på vulkaner. Vi utlovar helt enkelt en underbar variation. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Managua
 2. Dag 2 Matagalpa
 3. Dag 3 Matagalpa
 4. Dag 4 Granada
 5. Dag 5 Ön Ometepe
 6. Dag 6 Ön Ometepe
 7. Dag 7 Rincón de La Vieja - Costa Rica
 8. Dag 8 Rincón de la Vieja
 9. Dag 9 Arenal
 10. Dag 10 Arenal
 11. Dag 11 Bosque de Paz
 12. Dag 12 Bosque de Paz
 13. Dag 13 Sista dagen i Costa Rica
 14. Dag 14 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Alla transporter är med privat buss och båt enligt reseprogrammet.
 • Svensk färdledare och lokala guider
 • Helpension ingår (frukost, lunch och middag alla dagar förutom vid ankomst- och hemresedagarna). 
 • Alla utflykter beskrivna i programmet såsom till hängbroarna Místico i Arenal, komplett kaffetur i Nicaragua, besök på gården Magdalena på Ometepe, stadsvandring i Granada och Managua, inträde och transport till varma källor i Rincón de la Vieja. 
 • Alla naturreservat och nationalparker såsom: Cerro Apante, Mombacho, Charco Verde, Rincón de la Vieja, Arenal, Juan Castro Blanco, Cataratas del Toro och Bosque de Paz. 
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Svensk färdledning
 • Skriftlig deltagarinformation
 • Karta
 • Dricks till chaufförer, lokala guider och för måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Svårighetsgrad:

Vi bor på bekväma pensionat och hotell alla nätter. Vi vandrar i en öppen kuperad terräng 3 till 9 timmar om dagen. Resan passar dig som har viss vandringsvana och normalgod kondition. På några platser är terrängen något brantare och höjdskillnader är upp till max 1000 meter. Du bär endast en lättare dagryggsäck själv med det nödvändigaste samt vandringsstavar.  

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se