Höstresa norra Pakistan

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Norra Pakistan gränsar till Afghanistan, Kina och Indien. Regionen har en bred etnisk mångfald och hyser en fantastisk natur. Hunzadalen, Karakoram Highway och Sven Hedins Sidenvägen är begrepp de flesta är välbekanta med, men som under många år varit utom räckhåll för de flesta resenärer. Idag är säkerhetsläget bättre än på länge och vi reser nu till denna avlägsna del av Himalaya i oktober när höstfärgerna sprakar i rödgula nyanser. Vi reser genom Hunzadalen till Khunjerabs nationalpark vid kinesiska gränsen. Längs vägen ser vi Karimabads två fort, Altit och Baltit, och får spännande möten med folk. Indusfloden, vackra sjöar, glaciärer och utsiktspunkter där vi blickar ut över toppar kring 8000 meter väntar oss i norra Pakistan. Resan börjar i kulturstaden Lahore och avslutas i huvudstaden Islamabad. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lahore
 2. Dag 2 Lahore
 3. Dag 3 Lahore
 4. Dag 4 Lahore - Islamabad
 5. Dag 5 Skardu
 6. Dag 6 Skardu
 7. Dag 7 Gilgit
 8. Dag 8 Karimabad, Hunzadalen
 9. Dag 9 Hunzadalen - Gulmit
 10. Dag 10 Gulmit, Khunjerab Nationalpark
 11. Dag 11 Gilgit
 12. Dag 12 Taxila och Islamabad
 13. Dag 13 Islamabad
 14. Dag 14 Hemresa
Resans pris: 34 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 600 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg till Lahore, hemresa från Islamabad inklusive flygskatt. (anslutning från Göteborg, Köpenhamn och Oslo kan ordnas mot eventuellt pristillägg) 
 • Flyg två gånger inrikes, Islamabad - Skardu, Gilgit - Islamabad inklusive flygskatt
 • Visum till Pakistan
 • Svensk färdledning och inhemska guider.
 • Alla transporter med buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom Lahore Fort, moskéer och Wagah gränsceremoni i Lahore, Khewras saltgruva och Khatas Raj tempel på väg till Islamabad, Altit och Baltits fort i Karimabad, Khunjerabs Nationalpark, flera fort och moskéer runt Skardu, utsiktspunkter med vyer över Himalaya, Karakorams och Hindukush toppar, Taxilas Arkeologiska Museum, moskén Faisal i Islamabad
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension  
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och karta.
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se