Karakoram Highway

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Följ med till världens fyra högsta bergskedjor; Himalaya, Karakoram, Hindukush och Pamir. Resan börjar dessutom vid världens sjätte högsta bergskedja, Himmelska bergen. Vi reser genom nomadlandskap i Kirgizistan och bor ett par nätter i Karakol vid sjön Issyk Kul, förknippad med två av världens främsta upptäcktsresande; Przevalskij och Sven Hedin. Efter söndagsmarknaden i Kashgar lämnar vi denna ökenoas och följer världens kanske mest mytompsunna väg, Karakoram Highway, in i Pakistan. När vi stannar kan vi njuta av vyer över några av världens högsta berg med toppar runt 8000 meter, Muztagh Ata, Rakaposhi och Nanga Parbat. Vi vandrar längs Passuglaciären, åker båt på sjön Attabad, följer Indusfloden och avrundar resan med två dagar i huvudstaden Islamabad. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Bisjkek
 2. Dag 3 Karakol
 3. Dag 4 Karakol
 4. Dag 5 Song Kul
 5. Dag 6 Naryn
 6. Dag 7 Kashgar, Kina
 7. Dag 8 Kashgar
 8. Dag 9 Kashgar
 9. Dag 10 Taxkorgan
 10. Dag 11 Gulmit
 11. Dag 12 Karimabad
 12. Dag 13 Karimabad
 13. Dag 14 Gilgit
 14. Dag 15 Skardu
 15. Dag 16 Skardu
 16. Dag 17 Islamabad
 17. Dag 18 Islamabad
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 44 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:


• Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm/ retur från Islamabad (andra avreseorter mot ev pristillägg)
• Inbjudan till Kirgizistan, Kina och Pakistan samt visum till Pakistan och Kina. Visum till Kirgizistan får vi vid ankomst.
• Svensk färdledning samt engelsktalande guider
• Alla transporter med egen buss samt flyg från Skardu till Islamabad 
• Del i dubbelrum på hotell och gästgiverier, en natt i jurta vid Song-kul sjön. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum på hotellen mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Frukost under hela resan
• Halvpension som inkluderar frukost samt lunch eller middag  
• Inträden till samtliga sevärdheter och museum beskrivna i resplanen; Burana Towers, Treenighetskyrkan och Przjevalskijmuseet i Karakol, karavanserai i Tash Rabat, Id Kah Moskéen och Abakh Hoja graven i Kashgar, Taxkorgan Fort i Taxkorgan, Passuglaciären i Gulmit, båttur på Attabad sjön, Forten Altit och Baltit i Karimabad, Shigarfortet i Shigar, Taxilas Arkeologiska Museum samt Pakistanmonumentet och Faisalmoskéen i Islamabad. 
• Skriftlig deltagarinformation och karta.
• Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Visum till Kina ingår ej i resans pris eftersom måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. 
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Enkelrum går ej att få natten vi bor i jurta

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare.  Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se